Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2011 19:58 - За БДЖ-то, стачката и докторите (не само в Шейново)
Автор: alexalexalex Категория: Други   
Прочетен: 1877 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не ми се пишеше по тези теми, ама хич.
То и без това новините са претъпкани с влакове и доктори.
Ще си кажа мнението накратко, ей така, да се знае.

ПОДЧЕРТАВАМ - това е моето мнение и не карам никой да го приема. Ако някой има аргументи - моля, да ги споделя. Ако анонимно онанира - нека да е на друго място.

За докторите (не мислех да казвам за тях, но доц. Миланов страшно ме издразни по новините на Нова).
Не искам да взимам отношение има ли лекарска грешка или небрежност. Но според мен, особено за бремени, ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ИЗБОР НА ЕКИП.
Да се забрани веднага. И да има камери навсякъде, за да е ясно, че не се иска/дава/взима.
Ще кажа само, че стана симптоматично - защо все на такива неизбрали екип (не кихнали кинти) им се случва нещо? 
При един случай - ще кажа, че е случайно. При втори - хайде стига. И не на мен. 
Моля сега докторите да не ми скачат. Не, нямам нищо против съсловието. Имам приятели лекари. Но както скочих срещу идиота Маджунов (следя внимателно делото, още тече прокуроска проверка, но май скоро ще влиза в съда), та както твърдя, че идиота Маджунов не е доктор, така започвам да имам съмнение и в Щейново за някои неща.
И да кажа, че тия доктори са страшни късметлии (тия, дето гледат на пациента като на касичка, не всички) - един път ще се падне по-нервен роднина на пациент и ще стане страшно. Казвам го, осъзнавайки че все някога ще се случи.
За жалост.

Сега и две думи за БДЖ.
Не ползвам влак от 20 години май. Но тази стачка ми идва една идея отгоре.
Защото колкото се е крало от това БДЖ - не ми се говори. И не само врътките с вагоните на Никито Василев по времето на Крадлив дедо. Колко нафта се окраде от машинисти и другите - леле, леле, леле.
А сега -стачка.
И държавата да плаща.
Е що?
Аз пък май не искам да плащам.

Ей такива неща.


Милоооооо, ти си знаеш де - УАУ!



Гласувай:
8



1. анонимен - А дали е така?
24.11.2011 20:36
Алекс, вероятно си прав за кражбите в БДЖ! Иначе къде са потънали средствата като няма нищо налице? Да няма такова нещо до доказване на противното, но в случая се подсещам и за неща от личен опит /от ония лошите които никак не обичат крадците и въвеждат някаква система за контрол/ ! Най-крадливите най-викаха и крякаха и съботираха да не им се разтури рахатлъка! А все пак какво са правили външните експерти за независимо мнение през тези години? Вземаха парите си и те /ей така ли/ и си пишеха докладчета? Да в това отношение през комунизма хората се научиха с лекота да сменят общата собственост в лична, т.е да крадът, тъй като "общото било наше".
Много малко от наемните мислят за след себе си - какво ще оставят след тях. И, че след кражбите /капка по капка вир става/ предприятието може и да не съществува, което от своя страна означава и загуба на работните места.
цитирай
2. blackpredator - Ако си слушал тая вечер новините,
24.11.2011 20:54
"......и да се приватизират товарни превози..."

УАУ! Крадлив бате ще бие крадлив дедо...
Следват пощите...

Ти като доцент Миланов...;)))
цитирай
3. zabavnata - Кой ще кара влака?!
24.11.2011 22:05
Влака на държавата е ясно... Светлините в тунела са от идващ насреща влак!
Алекс, корупцията в здравеопазването не може да я спре нито Бойко, нито Шварценегер. И все пак искам делбело да подчертая, че има много свестни лекари пред които се прекланям. Не всички са идиоти! Готините лекари, които ще помня цял живот са Захаринов от неврохирургията на "Пирогов" - спаси най-скъпото, дъщеря ми. С най-добри чувства съм и към доктор Бегов от пета градска болница. Перфектна операция на ухо! Ако се върна 15 години назад си спомням с усмивка доброто отношение от доктор Джеров и доктор Стаменов. Хиляди пъти "Благодаря!" и пак ще е малко...

И все пак...Никога няма да забравя датата 20.03.2005г. и първото ми постъпване в болница - Втора градска! Кошмар. А бях само на 22. Можеше и да ме няма... 18 часа ме мъчиха три екипа. Оцелях. Бебето нямаше този късмет. Не вярвам в понятието "лекарска грешка" когато става дума за човешки живот. Не вярвам, че вещо лице-доктор ще отсъди срещу колега.
------------------------------------------------------------------------------
Стачката. Като спрат влаковете потока от хора ще бъде поет от автобусни превозвачи най-вероятно. Една жена го каза: "С влак - 95 ст. Перник-София, а с автобус - 2.50" Пенсионерка е, но работи. Проста сметка показва, че в единия случай 2 по 0.95 е 1.90 на ден, а в другия - 5 лева. Трийсет дни ... А година?! Аз обичам да пътувам с влак, все едно къде... Новите влакове кефат, пък и не дънят чалга като автобусите. Спорно е дали и до колко е нерентабилно това БДЖ. В Япония има ли влакове? А в Европа? Писна ми от тази съсипия в държавата. Колко хора ще останат на улицата при съкращенията?!
Лека вечер!
цитирай
4. syrmaepon - съгласна съм
25.11.2011 09:02
реформите в здравеопазването са ужасни.Приватизацията е ясна - нямам против.Нескопосаните реформи години наред целят само скърпване на бюджета и това означава,че управляващите нямат визия за бъдещето и стратегически план .Нито едно управление.При мен се появя една дума човечност - нито един лекар не съм чула да излезе и да стачкува - спрете убиваме хора....
За БДЖ - целенасочено изоставено на произвола,неясно защо,приватизацията ми се струва трудна.Против съм обаче да се прекъсват цели линии и селища да бъдат изоставяни без каквато и да било връзка с близък център.Имаше идея и някои болници в малки градове да бъдат закрити...Какво да правят тези хора - да си сковат ковчег направо...да се надяваме,че ще има кой да ги извози и погребе
цитирай
5. анонимен - http://cnyyk. blog. bg/novini...
26.11.2011 01:14
http://cnyyk.blog.bg/novini/2011/11/25/podsydim-po-kilyrite-izdava-pred-syda-za-sreshta-na-borisov-.856838
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexalexalex
Категория: Тя и той
Прочетен: 2428441
Постинги: 520
Коментари: 8560
Гласове: 3924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930