Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2016 07:34 - МИТИЧНИ СТРАНИ И ЗЕМИ - 4
Автор: balar Категория: История   
Прочетен: 693 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.08.2016 15:50


 


АФРАСИАБ - в легендите от средна азия:  крепост от метал,  на чийто таван светели изкуствени слънце,  луна и звезди. Дали това не е един от виманите?
АФРОН - земята на цар Афрон,  където живеела жар-птицата. Навярно афрон и героят афрасияб от " шах-наме"  са единтични,  като вземем предвид,  че афрасияб по едно време претижавал Хварно или фарн.
АХАЯ -  ахат или па-ахай. прадревно име на египет.
АХХАВ - прадревна срана в арабия.
АХАЙИ - остров от японските легенди.
АХЕРОН - империя някъде в африка. Според легендите хората там били зли магъосници.
АХЕРОНТ - област в хадес,  през която протичали реките ахеронт,  пирифлегетон и  кокит.
АХЕРУС - езеро в хадес. в него се вливала рекса кокит.
АХУРИЯ  - или Ариан. Империя,  чието начало тъне в мъглите на дълбоката древност. Споменава се и като Охум,  Уйгурия,  Еана и т.н. Началото датира може би от терциера и знаменитата дата  64 109 589г.пр.хр. Не е ли странно? Динозаврите изчезват и се появяват хората. Не питеки,  а хора като нас.( маите твърдят,  че маймуните произлизат от хората.).
Ахурийците  били велики във всяко отношение. Известни са и като ахури,  аси,  сури,  олимпийци,  алви,  алпи,   тенгрии,  анунаки,  атуа,   тао,  диас,  тиас,  хари...Зависи от наречието на съответните потомци. 
Та за Ахурия.  Кои са били вече изтърсих. Как са изглеждали....хора като хора,  подобни на нас. Един извор посочва терциерни земи  през 10 500 000 преди сега и твърди,  че броят на човеците тогава бил  133 000 000 души. По интересна е богомилската легенда за разцеплението,   което станало преди около 18 000 000 години. Именно тогава ахурите се разделили на две,  като втората полвина се проектира във видима материална форма. И преди това е имало хуманоиди. Казват, че били дело на алп Барис,  но по описание те напомнят онези от австралийските легенди. Явно става въпрос за неуспешен опит да се направи нещо.Какъв е бл резултата от този опит разбираме не само от легендата за Енки и Нинлил. Подобно на тях Нюгуа от китайският мит отначало прави свестни хора,  но в последствие техниката се поврежда. За тия същества не се говори нататък в легендите. Може би защото нямат нищо общо с нас.
Малко по-късно небето се пренаселило. тогава било решено от младшите алпи да се раждат вече смъртни хора. Твърдението,  че хората са им потомци срещаме и на много други места в различни легенди: сълзите на Ра,  кръвта на Гищи и Загрей,  кръвта и дъха на Имра  и т.н.  С други думи това са хората от първата епоха. Когато приключила те се превърнали в небесни духове,  пазители на земята и всичко живо по нея. Следващата епоха според индусите се наричала Епоха на двоицата. Именно тогава става разделянето и част от ахурите се въплътяват. Как е станало...според аборигените Байаме влязъл в една пещера,  където имало локва вода. Легнал в нея и заспал за дълго. Когато се събудил вече бил човек. Това станало във Времето на Сънищата,  когато на света живеели Вечните Хора. Тяхната земя била някъде много далече на север. 
Странно,  но все пак материята е просто илюзия. Майята на Вишну. От тях е останало много макар,  че не го забелязваме. Завещали са ни един цял свят,  за да го пазим и да се грижим за него.  А техни потомци сме всички хора по земята.
АХАГАР - остров в морето тетис. сега планина в сахара криеща доста загадки.
АХСАРТАГКАТА - област на един от трите горни рода в земята на нартите. Включвала две стари поколения : Уримзаг и Хамиц,  и две по-млади : сослан и батразд.
АХУРАН - ариана. царство просъществувало 144 000 години. част от Имения.
АЦИЛУТ - атилус. допотопна земя от юдейските легенди.
АЕЦИРА - допотопна земя от легендите на юдеите.
АЧУТА - едно от царствата на вайманика,  в джайнистките легенди.






Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: balar
Категория: Забавление
Прочетен: 295755
Постинги: 212
Коментари: 112
Гласове: 435
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031