Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2011 09:53 - Кой е виновен за ситуацията (според мен)
Автор: alexalexalex Категория: Политика   
Прочетен: 2996 Коментари: 14 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Очевидно е, че ситуацията не е ОК.
Напрегната, дето се вика.
И сега пак се търси виновника, като мненията са твърде разнопосочни и зависят от политически и всякакви други убеждения, ама не -според мен- и от това, което става в действителност.

Да си кажа аз, че в коментарите чух какви ли не интерпретацийки.
Не, не е злобен заговор на световното правителство, на масонски ложи или на фашисти.
Не е и заговор на ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака и т.н.

Просто на хората им писна. И убийството вече прехвърли границите.
Защото в България от 20 и кусур години има безнаказаност.
Примери - всеки ще даде, до безкрайност.

Какво, обаче, следва, защото според мен това е важното:
1. НЕ ТРЯБВА да се нагнетява етнически конфликт! Твърде тъпо е да се извадят лумпени срещу който и да е етнос (още повече лумпенизиран).
2. ТРЯБВА ДА ИМА ПРОТЕСТИ - но не срещу някого, а ЗА - за справедливост.
3. Държавата да се вземе в ръце , ВЕДНАГА. Под това разбирам следното - проверките срещу Кирил Рашков и сие - не да се влачат с години, а да се предприемат бързи и адекватни мерки. Кумисията Кушлев (или както се казва сега) моментално да запорира всичко- от сметки до коли.
4. Да се направи телефонна разпечатка (ДАНС, спите ли бе) на разговорите на Рашков с прокурори, съдии, депутати и т.н. (ако има такива, ама се твърди ,че има) и това да се извади. ВЕДНАГА! Не някога.
5. Моментални арести на всички, участвали в убийството на момчето и опита за убийство - твърди се, че полицаите са бутнати от друга кола, а шофьорът още е навън и никой не го търси.
6. Моментален арест на Рашков и сие - има подозрение за поръчителство за убийство - поне 72 часа, да не се уфлянкват прокурорите, ако обичат.
7. Тези от НАП-Пловдив, дето са спирали проверките срещу Рашков - моментално навън и пълна проверка на доходите. ВЕДНАГА!
8. Да не се разпространява пошлата практика и малоумните призиви да се палят джамии, да се крещи "Смърт на..", да се нападат цели квартали. Полицията да арестува подред и да наказва родителите на тези хлапета. Как е възможно 14 годишно дете след 22 часа да ходи да се бие в някакъв квартал, баси!!!!

НЕЩАТА ДА СТАВАТ УСПОРЕДНО, А НЕ ЕДНО ПО ЕДНО. Първо да се арестува Рашков и обкръжението, да се извадят контактите му, а не да се арестуват хлапета, а онези да си развяват гъза.

Ей такива мисли ми се въртят в главата.

п.с. И съм фен на това да попречим на който и да било да яхне вълната политически.
Всички са виновни, да не се правят на свети води ненапити, ако може.



Гласувай:
18



1. karambol5 - Поздрави, Алекс ! Съгласен съм с ...
27.09.2011 09:59
Поздрави ,Алекс !
Съгласен съм с теб !
цитирай
2. анонимен - Бедни ми Алекс, не си единствени...
27.09.2011 11:24
Бедни ми Алекс, не си единственият/ата, който иска да живее нормално. Простичко и същевременно много човешко, заслужаващо адмирации желание.
Но всички, дето ни се ще, имаме един малък проблем - няма държава!
цитирай
3. tit - И кой ш`ги свърши тия осем точки?!!!
27.09.2011 11:39
За справедливост не се протестира, Алекс!
Справедливостта се отстоява...
цитирай
4. locke - Цар Киро не може да бъде арестуван!
27.09.2011 11:47
Няколко причини, но най-важната - боклукът има кадърни адвокати! Ако има показания, могат да задържат внук му за 72 часа, но не и самия Киро. Газилите хора (не убилият Ангел) също са в предварителния арест и са започнати досъдебни производства. Умен адвокат не само ще отърве Киро от НАП на основание, че цялата документация е изгоряла в пожарите, но и ще предяви искания към полицията за компенсации за недостатъчна намеса при пожарите. Ако наглостта му е безгранична - а тя изглежда такава!
Виж - всички полицаи и данъчни, имали вземане - даване с Рашковите трябва да бъдат гледани под лупа. И да се види кой на кого е звънял!
А за протестите нямам притеснение - вече всичко е под контрол!
цитирай
5. locke - За справедливост се протестира!
27.09.2011 11:49
tit написа:
За справедливост не се протестира, Алекс!
Справедливостта се отстоява...

Ако хората излизат всеки ден по улиците и искат нещо простичко - затвор за всички с по над 3 висящи дела например, ще го постигнат за седмица, че и по-малко! Справедливостта чрез закона е най-добрата справедливост!
цитирай
6. proximus - Съгласен съм с теб. Не разбирам защо ...
27.09.2011 21:34
Съгласен съм с теб. Не разбирам защо моите съграждани изпитват такова огромно желание да отидат да им натрушат (абсолютно оправдано) канчетата в Максуда... да цигански квартал е, може да се нарече и циганско гето, но в никакъв случай не и извор на проблеми.
Трябва да се протестира пред полицията че се мухльовци. Трябва да се протестира пред съдилищата че са снизходителни спрямо криминалната част от циганският етност. Не да се ходи да се палят квартали и бият хора, които утре ще пречукат на драго сърце мен.
Ами я си представете че утре тея малоумници се обърнат срещу турците? Еми тогава наистина ще си го сложим, ама мъжката и то напълно самостоятелно и без лубрикант. Така че да ги прибират по арестите и да се озаптяват. И полицията и съдът да се осазнаят че данъкоплатците имаме проблем. Докато е време.
цитирай
7. despinida - Как ще стане това,
27.09.2011 21:39
като всички упоменати институции, са навързани като свински черва...и точно толкова смърдят, ако започнеш да се ровиш във връзките им...
Няма спасение, Алекс...няма...
Както поражетчески го е казал ня`вга народът, така кънтят и днес поговорките...Всяко чудо за три дни... и после...Кучетата си лаят, керванът си върви...и още и още...
Пак ще ни хвърлят прах в очите, пак ще изопачат истината, някои ще извадят дивиденти, а хората пак ще продължат да мразят живота си, управниците си, държавата си...
цитирай
8. diso - И кой ще изпълни иначе нелошите ти идеи
27.09.2011 22:20
Онези, дето цяла година търсят оригинала на фалшивата диплома на Калинка, че без него не можели да докажат има ли - няма ли престъпление? Мисията е почти невъзможна, май...
Иначе си прав.
цитирай
9. strannica - ...
27.09.2011 22:27
" Моментален арест на Рашков и сие - има подозрение за поръчителство за убийство - поне 72 часа, да не се уфлянкват прокурорите, ако обичат" - само това ако бяха направили, напрежението едва ли щеше да е такова.
Вместо това го "извеждат" от покоите му, за по-голямата му безопасност? За да няма жертви и да не се пролее кръв? То вече жертви има и кръв се е проляла.
Има подадени за последните години сума ти сигнали в полицията, че Рашков е заплашвал с убийство. Нито веднъж не се е реагирало адекватно. Защо пък точно сега "държавата да се вземе в ръце" и да реагира? Защото протестирали? Ами ще попротестират, ще ги поотупаме и ще спрат. Сефте!
И пак ще си живеем спокойно(((
цитирай
10. vmir - Подкрепям напълно!
27.09.2011 23:34
цитирай
11. penchoan - Виновни за ситуацията винаги са ...
27.09.2011 23:58
Виновни за ситуацията винаги са управляващите - днес ГЕРБ и подрепящата ги Атака. По времето на Станишев виновни бяха от БСП и НДСВ, преди това от СДС и т.н. Отговорността винаги е на тези, които са на власт. Важното е, че правителствата се сменяха, а политиката винаги оставаше насочена срещу българското население и подкрепяща циганизацията на България.
Най-лошото днес е, че правителството няма сериозни намерения да смени тази политика, а взема мерки само временно, докато минат изборите и утихнат вълненията.
Защо смятам така? Показват го манипулациите в казионните медии btv и др., провокациите от страна на службите срещу протестиращите младежи.
Ако обществото се успокои и не престане натиска срещу правителството, нещата няма да се променят.
цитирай
12. анонимен - 6500 подписа, за да се приеме закон за малцинствата от 20-02-06г
28.09.2011 00:19
Да се приеме закон за малцинствата и да отпадне конституционната забрана за учредяване на етнически партии - под това искане са събрани 6500 подписа на етнически турци у нас и български изселници в Турция.

От 2 месеца неизвестни организации разпространяват подписка в 50 български общини. Сред инициаторите са Националната асоциация на малцинствата в България и гражданското сдружение "Миллет- Тракия", създадено в Казанлък, пише вестник "Новинар". В разпространявания на ръка от специални емисари документ се настоява правителството да декларира, че българските граждани имат право на свободно народностно самоопределение.Инициаторите искат разкриване на Държавен турски университет в България, а изучаването на турски език да стане задължително за всички български граждани, които се самоопределят като турци. В декларацията се настоява за разкриване на специални дирекции и предавания по БНТ и БНР на турски език. Също така в личните карти трябвало да се пише и етническа принадлежност.
Подписалите се искат и отхвърляне на българския етнически модел, който бил "продължение на асимилацията и геноцида над турско-мюсюлманското малцинство". Подписката продължава до края на месеца в двете страни. После ще бъде връчена на президента, премиера, парламента и др.
--------
Ето ви кой е виновен за днешните събития като в тях има голяма умисъл защото къщата е празна и шофьора едва ли не е летял до турция за да се и върне което ясно значи че нещата са нагласени и шофьора не е същия не му личеше да е престъпник Боика го пази това значи гласове от ромите за герб ,мислят си че нещата ще утихнат силно се съмнявам вече на 1 окт. Също има протест и той е на майките и децата ни и ние бащите ще участваме срещу правителството защото нипон нее държавата!или Държавна Сигурност
цитирай
13. анонимен - Който дърпа конците без прожектори
28.09.2011 05:40
БСП е. Управляват подмолно всичко с братския съветски съюз. Разрови целия печеливш бизнес, енергетиката, тежката промишленост, на дъното стои бивш косомолски секретар навсякъде. Кой управлява и културата? Съюзите на писателите, художниците, артистите? БСП.
Какво се правиш че не знаеш.
цитирай
14. boristodorov56 - Моля, тиражирайте този текст.
28.09.2011 09:39
- Това е от Фейсбук! Да подкрепим исканията!


Списък с искания на българският народ на общодържавният протест от 1 октомври 2011!



1. Oставка на правителството в 7 дневен срок (до 7 октомври), заради неизпълнение на основни негови конституционни задължения, явна некадърност, очебийна обвързаност с криминалната престъпност и изпълнение на антибългарски проекти(Аец Белене, концесията за шистов газ, ГМО) .

В срок от един месец съставяне на Правителство на националното спасение под егидата на ЕС с участието на експерти и хора необвързани с политически партии, бившата ДС, комунистическата номенклатура, икономическите мафиотско-бандитски структори и преди всичко: Патриоти.



2. Незабавно освобождаване на арестуваните българи в протестите и незабавно снемане на обвиненията и отменяне на присъдите срещу тях.



3. Парична компенсация за семействата на двете загинали момчета (Ангел Петров и Павел Толев).



4. Справедлива и адекватна присъда за убиеца на Ангел Петров в съответствие с българското законодателство.



5. Отнемане на имотите на Кирил Рашков (Киро Циганина) според разпоредбите на закона наскоро приет от Парламента.

Осъждането му (не само заведено дело срещу него) по бързата процедура за съучастничество в и организиране на убийството на Ангел Петров.



6. Незабавно и бързо разследване, подвеждане под отговорност и осъждане на синът и другите престъпни роднини на Кирил Рашков за съучастничество и извършване на трафик с наркотици, проституция, кражби и убиство.



7. Подвеждане под отговорност по бързата процедура и осъждането на всички осигурили „политическият чадър“ (прокуратура, данъчно, полиция, политици и т.н.) над Кирил Рашков.



8. Публична оценка от страна държавната власт на всички медии и журналисти, които манипулираха и крият важна информация за личността на Кирил Рашков , представят участващите в протестите и справедливият и законен гняв по коренно различен начин с цел да оневиняване на престъпните деяния на Кирил Рашков и маргинализират народното недоволство.



9. Искаме оставки на Главния Прокурор на РБ за неадекватната му и престъпно поведение спрямо справедливия народен гняв и изразено вълнение, с което застана на страна на местните феодали и организирана престъпност.

Искаме нови хора в щялата съдебна и административна структора на управлението на страната. Млади,необвързани с никоя партия или мафиотска структура, хора с реален трудов стаж и реални професии, хора с морал, а не корумпирани хомелиони и безскрупулни екзекутори на българската нация и Държава.



10. Искаме без отлагане и незабавно изработването на Програма за национално спасение - с реални и осъществими мерки за справяне със демографския колапс на българската нация.



11. Искаме незабавна и без отлагане смяна на политическата, съдебната и правоохранителната система.

Искаме нова Конституция на Република България!





ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexalexalex
Категория: Тя и той
Прочетен: 2425500
Постинги: 520
Коментари: 8560
Гласове: 3924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930