Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2012 08:08 - Светът е станал сапунка
Автор: alexalexalex Категория: Политика   
Прочетен: 1734 Коментари: 6 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Този сняг започва да става леко досаден.
По Амбрски някак. Няма , няма , па току си е** майката, дето казал шопът. Да си призная - такова двумесечно чудо не помня : байгън , значи, и на мен взе да ми писва.

Малко на гръцката драма ми прилича - проточи се като сапунка. То е ясно, че гърчолята или трябва да хващат правия път, или ще хванат гората. Очевидно разчитат на стреса тия - и го използват. Плашат гаргите де, че ако фалират и Еврозоната ще умре.
Готов съм да сложа някой лев на това, че и да фалират на Еврозоната няма да и стане нищо, ама надали някой ще застане на обратното мнение.

Сапунка и у нас - изведнъж се народи полицейско насилие, чунким преди това , по времето на Пикаещия във фонтаните едни миньори не си удряха "сами" главите в асфалта. (За Чората дали някой помни?)
Разликата е, че тогава това бяха протестиращи (по телевизията даваха как ченгетата напляскаха миньорите), а сега от насилието се оплакват откровени мошенници - ония от Мировяне, дето с 15 квадрата магазин си построил Бъкингамския дворец или крадеца на кредитни карти. Или подпавач на коли.
Интересно ми е, ако на някой от възмутените от насилието му запалят колата и види подпалвача дали ще има насилие или ще го погали по главичката и ще обясни, че е имал тежко детство?

Сапунка и с драмата в Бисер - Емелката се изказа, а , ако имаше държавност, трябваше да вика :"Да, гражданко надзирател".

Дянков иска да регулира малко банковия сектор - мали като ревнаха. Не като да не съм ял  и аз от сектора, но напоследък прекаляват - за "добър ден" - такса, за "довиждане" - такса...
Венци Димитров - и той се изказа неподготвен - вика : Банките трябва да държат високи лихви по депозитите.
Венци, върни си дипломата, да ти кажа, елементари неща ти бягат. Би по тъпота моя приятел Митко Кризата с това изказване.

Отвсякъде рев. Милиционерите-доносници ще се оплакват в Конституционния съд. Поповете - милиционер до милиционера, ама плачат, че някой искал да "разруши" БПЦ. Че то не остана бе, вие я разрушите, що трябва някой да помага?
Някой да е видял Синода да направи нещо за хората? 
Оставям отец Иван от Нови хан.
За Синода питам? Знаете ли колко милиона държат на депозити?
Е, аз знам.
Много!
Да сте видели кухня за бедни?

Съдиите - там пък какво е, не ми се мисли. Да не се налага да влизаш в съд, даже и да си прав. Щото закон няма, има кинти - който "кихне" повече е прав, който "не кихне" - тц. Били независими, малииии. Зависими са, ама не от законите, а от парите.

Живеем в сапунка. 
А аз се чудя защо блог.бг е пълно с Амбъри - сапунесто е, затова.

Въпросът е, ако сапунът падне на пода ще се наведе ли някой да го вземе?
Че отзад са се наредили доносници, апокалиптици, пишман журналисти, комунисти, борци за граждански права и прочее паплач.

Започвам да се сещам как са станали тоталитарните държави. Хем съм чел доста история, хем реално обяснение (за себе си) нямах. Сега започва да ми просветва, ама се надявам разумът да надделее. 
Този път.




Гласувай:
10



1. boristodorov56 - Пукай сапунестите балони.
18.02.2012 08:36
Пукай сапунестите балони.
цитирай
2. alexalexalex - боре
18.02.2012 08:44
то и да пукаш, и да не пукаш - отвсякъде амбърстват, та се не трае:)))

само дето, ако бях писал колко е тежко положението - 1 000 амбъра щяха да се включат в оплакванията :)))
ама сега - тц!
цитирай
3. vmir - Няма лошо във високите лихви по депозитите, само дето е пропуснал да обясни необходимите за целта пари
18.02.2012 09:06
от фалиращите кредитополучатели ли ще се вземат, или банковите служители ще минат под патронажа на социалното министерство. И на мен ми е много чудно.
цитирай
4. alexalexalex - vmir
18.02.2012 09:30
хъммм... не за икономика, моля :)))
парите СА стока и ако лихвите по депозитите са високи, значи и лихвите по кредитите ще са.
което ще рече - никакво развитие.

абе Венци се изказа толкова неподготвен, че да умреш от смях.
цитирай
5. becksss - Алекс,
18.02.2012 16:37
То да са само Амбърите, с мед да ги намажеш и да ги пуснеш в някой термит примерно. :))) Виж само колко глупаци и дегенерати се навъдиха в блогбегето и си прави сметката, че това е представителна извадка за цялата страна. Положението става повече от трагично. В един друг коментар казах, че напротив - малко бие полицията в Бг. Повече полицейско насилие трябва. Всъщност на този народ му трябва тоталитаризъм, потисничество и вила на врата. Само тогава се оправят нещата.
цитирай
6. vmir - 4. alexalexalex,
18.02.2012 19:06
alexalexalex написа:
хъммм... не за икономика, моля :)))
парите СА стока и ако лихвите по депозитите са високи, значи и лихвите по кредитите ще са.
което ще рече - никакво развитие.

абе Венци се изказа толкова неподготвен, че да умреш от смях.


Море, много хубаво ще си е развитието, ама да има кой да плаща лихвите на бизнесите, хем и междуфирмената задлъжнялост ще слезе от рекордните си висоти, хем и банките ще допълнят още гушки. А Венци Димитров го играе въдичар в мътни води, че малко ни ги мътят и без него.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexalexalex
Категория: Тя и той
Прочетен: 2417105
Постинги: 520
Коментари: 8560
Гласове: 3924
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031