Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2012 20:28 - Жигулка,евтино парно и едно нещо, дето не го разбрах
Автор: alexalexalex Категория: Тя и той   
Прочетен: 4664 Коментари: 25 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ще започна с края, че е по-лесно : как става така, че съм забранил анонимните коментари, а те се появяват?

Както и да е - да си дойдем на думата. След като ми беше обяснено, че Ладата е страшна кола (защото изкарвала по 20-30 години), а това Мерцедес и БМВ не стават за нищо, та след това дойдохме и до евтиното парно и до евтиното море.

Ей тук следва едно твърде лесно обяснение, което даже и моя приятел Митко Кризата трябва да приеме : другарки и другари, няма безплатен обяд. И онова евтино парно сега си го плащате.
(аз съм на климатици, защото никак няма да подпиша кооперацията да се "върже" на централно отопление).
И евтините почивки си ги плащате сега.

Аз също плащам. Проблемът е, че и 20 годишните плащат, а те не са потребявали "екстрите" на социализма.
Защото тъжната истина е, че социализмът фалира.
Безвъзвратно. И завинаги. И без обжалване.

Колегата Кушел вика, че е фалирал, защото гадните капиталисти са ни тормозили със студената война.
Ми и ние ги тормоозхме, мамка им, ама те не само не фалираха, ами и заеми даваха. На малоумния Горбачов що пари му наляха - малииии.
А уж те се свръхвъоръжаваха, а ние само така, отбранително.

И ако социализмът е по-продуктивен строй трябваше да стане обратното - да фалира гадния капитализъм, ние да им даваме заеми и леко да ги превземем. Щото в СССР-то природни ресурси - дал Господ. Не просто дал, ами се забравил. От нефт до пшеница (Украйна сама може да изхранва Европа, ндам.)
Една шеста от земното кълбо не е шега работа. А като население (сложете и Китай плюс СССР, плюс соц, лагера) , майка плаче.

Плаче, плаче, реве та се къса, ама за Жигулка - чакане по 20 години. И леко фалит. Даже много.
Да се сетим, че другарят Луканов през 1990 година обяви фалит. Изцяло и напълно.

Е как до 1989-та цъфтяхме в социализма и след 3 месеца фалит????

Да ви кажа - защото парното беше евтинко, почивките - също :)
И безброй други неща де.



п.с. Мило бе, много си сладка. И много искам... ти си знаеш какво :)))



Гласувай:
17



1. анонимен - Ако не си забравил, другаря Луканов окраде мангизите
27.06.2012 20:54
и ги раздаде на новоизлюпените милионери, като с това постави "обикновените" хора в поза партер. Ние нашите пари си ги бяхме изработили! Сега някои плащат точно тези пари..., и ще ги плащат! Ще ги плащат, защото се позволи, и се позволява на същите тези милионери да продължават да дерат държавата. Да продължават да крадът построеното от шибания социализъм. Тъй ли не го окрадоха вече 25 години.
Социализъма не може да е фалирал, защото не го е имало! Беше си някаква псевдоформа социализъм. Като криворазбраната цивилизация...
А "цъфтежа" го спряхме не до към 89-та година, спряха го още към 83 - 84-та... Мъдрото ръководство на ДС-то, под вещото ръководство на КГБ-то, реши да еве мамата на България, и да извлече "дивиденти" за лично ползване.

Уфф, не ми се пише вече... То толкова ясно всичко, че не си струва.
Ще излезна да му перна 2 - 3 водки, че се натъжих , и затъжих за едновремешната магазинерска ракия. Няма я вече... 40 градуса, истинска, вкусна, иии... ефтинъ!
Аде лека вечер! Бъдете здрави!
цитирай
2. d3bep - Бате, аз мислех че имаш блог, пък то - ...
27.06.2012 21:44
Бате, аз мислех че имаш блог, пък то - разпрдяване от тема в тема :)
Поздрави!

ПП. За трабанта довечера нещо нема л ида напишеш? Аре, че има ора... Чакат.

ППП. Жигулите са на гей парада.. Де му беше датата.
цитирай
3. karambol5 - От всичкото разбрах, че милото вече ...
27.06.2012 23:11
От всичкото разбрах ,че милото вече не ти се сърди , не ти се вбесява и то много искаш нещо ,което не желаеш да споделиш с нас /вероятно за да не изгубиш детската аудитория в наше лице ;))) / ,но милото е нпълно нясно с не дотам приличните ти помисли ...
Баси - и аз изпуших ...
цитирай
4. анонимен - Подводни
27.06.2012 23:15
Та до сега само 8 000 000 000 долара дълг от соца ли плащахме?
Бах маа му, колко ли време ще плащаме 50 000 000 000 евро от капитализЪмът?
Май иде време да се радваме на волски каруци на лизинг.
цитирай
5. alexalexalex - да попитам, че след малко имам много работа и няма да има кога
28.06.2012 07:58
що фалира социализма?
ресурси - бол, население - работна ръка - бол, безработица - нула, държавно планиране - ехеее, че и отгоре...
онези мръсни капиталисти харчеха пари като луди за въоръжаване, ама на - не фалираха.
ние, миролюбиви, държавно планрани и работливи - никакви ни няма :))))

и да кажеш, че фалира само България - иди-дойди. ама то всички.

п.с. В Куба хлябът все още е с купони, ндам, по 300 грама на ден. грижат се за хората - да не надебеляват :))) американците как са се ояли от тоя Макдонслдс, пфу :))))
цитирай
6. d3bep - Социализмът не е фалирал. Смениха ...
28.06.2012 10:21
Социализмът не е фалирал.
Смениха го.
Ако не можеш да го разбереш, не мога и да ти го обясня.
Ние сме фалирали. Сега, не през социализма.

Върни се на постинга ти за Куба.
Ти се ебаваш, ама КУБА НИ ЗАДМИНАВА ИКОНОМИЧЕСКИ, и то по данни на най - страшният й враг.
Кво да кажем ние, ура за капитлаизма ли, що???
Малоумно е да ми пропагандираш тоя строй, Оди го пропагандирай в щатите, те може и да са доволни от него.
ЗАСЕГА.
цитирай
7. ran - Алекс, не знам как си жив още :))))
28.06.2012 11:03
И аз изпуших. Все едно си говоря с радиоточка. Търсих, търсих и не намерих някой коментар, който да пропагандира демократични ценности. Което не пречи на кръжеца комунисти да ги хули - ония ценности, които според тях била пропагандирала демокрацията, де. Дали става въпрос за банички, лади, диктатори или икономика - те си говорят едно и също.
Най ме ошашави генералния земетръсен извод, че лицемерието било демократична ценност (сякаш соца и монархията са върхове на кристалната честност) и затова демократичните страни нямат право на съществуване, сигур. Даже няма да разсъждавам върху не така разтърсващите, но не по-малко глобални и прераждащи заключения, че соца не бил фалирал за разлика от демокрацията, която си е направо на смъртно легло.
Съществуващо положение:
Няколко човека, настървено и един през друг, пишат едно и също без връзка с темата на разговора.
Анализ:
Тези хора са от един и същ идеологически кръжец. Много са си омръзнали един на друг и се радват идеологически на всеки нов слушател. Имат тежки проблеми с комуникацията, особено ако взетия на мерник обект им говори културно, опитвайки се да вникне в аргументацията им. Отричат очевидните факти, защото най-вероятно са си препълнили "горния етаж" с "факти" и са прекратили менталното си развитие.
Извод:
Стават безинтересни след 4-ия си коментар и почват да се повтарят. Страстното повтаряне на едни и същи неща, обаче, говори и за психопроблеми.
Лечение:
Да си пускат три пъти на ден, преди ядене това:
http://vbox7.com/play:6048089b
цитирай
8. vmir - Трудно се правят бизнес и икономика с крадливи копелета.
28.06.2012 12:02
По левичарски хрантутници на глава от населението сигурно гоним челните места в света. Крали и лъгали бащите им до самозабрава, ама и отрочетата им искат като тях. Е, не остана много за крадене, ще трябва и вие да работите вече, хич не си губете времето в напразни надежди, бащите ви окрадоха каквото имаше за поколения напред, сега е време и вие да бачкате като всички останали, за да има какво да крадат децата ви, ако толкова много цените фамилната си традиция.
цитирай
9. kass - фалирал, нефалирал...
28.06.2012 12:04
другаде е въпроса...
Едни си имат небостъргачи (и други чудеса на човешкото развитие), други си имат две липи отпред...
Колко мъка има в тази кратка реклама... казваща всичко...
Капитализма е конкуренция на идеи, развитие, растеж...на капитала... който да се вложи в още развитие и още растеж... за капитали... които пък пак да се вложат в развитие и растеж и т.н. и т.н. ...
Само небостъргачите и колите да бяха, ами то... комуникации, техника, пътища, градове, качество на живот, права, професионални изяви, спорт, култура...
Затова социалното безплатно здравеопазване се извършва благодарение на усъвършенстваната капиталистическа техника...
цитирай
10. bogdan33 - То и другият строй фалира. Просто ...
28.06.2012 12:38
То и другият строй фалира.Просто още не го усещаме.Незнам как иначе капиталистическите страни ще се справят с натрупания си дълг.Един вариант е просто да се преструват,че не съществува или да го нулифицират.Но пък това ако не си е чист първичен комунизъм здраве му кажи.Проблемът на нашите държави беше,че прекалено много неща бяха оставени на съвестта на обикновени нещастници призовани да водят света напред те протягаха ръчички към лачената кукла от витрината.Просто хората още не са достатъчно извисени за идеите на онова общество.Невъзможно е всички да имат еднакво,но е твърде възможно всички да имат достатъчно."Никога не е достатъчно биха казали някои"- и ето това е червейчето което изяжда и най-стабилната основа.Капитализмът води до дисбаланс.По принцип този дисбаланс се уравновесява най-лесно със мащабни войни,но пък те водят до друг дисбаланс.И така в състезанието за ниско падане освен една глобална рецесия друго не е възможно.В момента наблюдаваме именно това след 30 и повече години тотално превъзходство на капиталистическия строй по света.Или може би се лъжа?НАСА нямат пари за ракети..Някогашния лидер пионер и абсолютен номер едно във космическите технологии строи малки безпилотни самолтчета направени от пластмаса...Всеки 5-ти в ЕС е безработен.САЩ имат нужда от войни не за друго а за да поддържат десетки милиони работни места свързани със военната индустрия.Спират войните и става още по лошо.Усещате ли началото на края?Аз не съм комунист просто посочвам действителноста.А иначе да нови модели на мерцедес и бмв определено са по-добри от 40 годишна ладичка произведена по лиценз на стар Фиат.Кой би го оспорил?Ама и струват доста пари..
цитирай
11. ran - 10. bogdan33 - То и другият строй фалира. +++
28.06.2012 13:36
И аз имам усещане за фалит на ресурсно-ориентираната икономика. Много точно си го казал! Но това едва ли е фалит на някакъв измислен строй. Просто демократичен строй или система няма. Само няколко (хлабаво свързани помежду си) правила. Следва ги кой-колкото може.
Очевидното продължение на добив на ресурси извън планетата бе затворено от високата цена на космическите полети и алчността. А земните ресурси вече са изчерпани или разпределени. Остава икономиката на знанието. Което означава още по-сериозна експлоатация на човешкия ум.
Просто присъстваме на сериозен трус в представите си за света и страхът ни е оправдан. (А някой направо искат да се върнат в лоното - социализъма, от който са произлезли :)))))))
Поздрави!
цитирай
12. patilan - @vmir Ако знаеш колко такива са на ...
28.06.2012 13:53
@vmir Ако знаеш колко такива са на опашката, ще ти побелеят косите !

@bogdan33 . Каквото и да става, тези държави ще се оправят, защото СЕ РАЗВИВАТ.
А при нас нищо не помръдва.

@alexalexalex Поздрави за поста, много свеж и все по-рядко срещан такъв ...
цитирай
13. tihatavoda - alexalexalex
28.06.2012 13:57
Много хубаво не е на хубаво . И се отнася за всички времена . На края побеждават по-гладните , а завършилите колеж за престолонаследници , просто изчезват от сцената . За последните 5 000 години , друго не се е случвало .
цитирай
14. анонимен - другаде е въпроса. . . Едни си имат ...
28.06.2012 14:26
kass написа:
другаде е въпроса...
Едни си имат небостъргачи (и други чудеса на човешкото развитие), други си имат две липи отпред...
Колко мъка има в тази кратка реклама... казваща всичко...
Капитализма е конкуренция на идеи, развитие, растеж...на капитала... който да се вложи в още развитие и още растеж... за капитали... които пък пак да се вложат в развитие и растеж и т.н. и т.н. ...
Само небостъргачите и колите да бяха, ами то... комуникации, техника, пътища, градове, качество на живот, права, професионални изяви, спорт, култура...
Затова социалното безплатно здравеопазване се извършва благодарение на усъвършенстваната капиталистическа техника...

Ами аз предпочитам двете липи отпред...
Ама бетонираните мозъци няма как да го разберат! То само бетон му се привижда!

"Капитализма е конкуренция на идеи, развитие, растеж...на капитала... който да се вложи в още развитие и още растеж... за капитали..." , и като не стигнат капиталите , хоп една войничка тук - там. Колко му е... Някой да каже , че е недоволен..., моля! Иначе ще помислим, че сте против демокрацията..., нали така!
Сега! Някои били гладни... Вие гледайте вас! Не е прилично да се гледа в канчето на другия! Я как се грижи държавата за вас! Камерки и в кенефа ви е сложила даже... Да не ви нападне някой , и тя да не знае. Дааа, така е? Така е! Скоро и чипчета ще ви имплантираме... Да не би да се загубите като бройка. Коли ли искате? Ето ви и коли! Нашите са най-големи! На нас всичко ни е голямо..., най-голямо!

Даже и простотията! Както и наглостта! Както и безчовечността! Само едното кънтри където го бива! :))))
цитирай
15. hatanasov - Даже бяха безплатни почивките!
28.06.2012 14:36
За другарите и не само у нас, а и на екзотични места.
цитирай
16. vmir - 9. kass,
28.06.2012 14:45
kass написа:
другаде е въпроса...
Едни си имат небостъргачи (и други чудеса на човешкото развитие), други си имат две липи отпред...
Колко мъка има в тази кратка реклама... казваща всичко...
Капитализма е конкуренция на идеи, развитие, растеж...на капитала... който да се вложи в още развитие и още растеж... за капитали... които пък пак да се вложат в развитие и растеж и т.н. и т.н. ...
Само небостъргачите и колите да бяха, ами то... комуникации, техника, пътища, градове, качество на живот, права, професионални изяви, спорт, култура...
Затова социалното безплатно здравеопазване се извършва благодарение на усъвършенстваната капиталистическа техника...


Не виждам драма между двете липи и небостъргача, докато двете липи не се привидят оскърбително малко. Нима някой бие с мокър чорап по главите туристите да дават по $20 за вход да се качат на небостъргача на Рокфелер, за да огледат Манхатън, че и нататък...

Лошото е, че лъжливите синковци се нуждаят от капитализма като от слънцето и въздуха, за да има какво да разграбват. Още по-лошото обаче е, че когато привърши разграбването (т.е. - социализЪма), капитализма отново става като слънцето и въздуха, ама те хем го искат да им е под ръка за гепане, хем друг да им го прави, щото не е гот да крадеш от себе си. И заради тази тяхна драма, сега трябва да слушаме вайканията им...
цитирай
17. vencivaleri1951 - Привет два пъти докторе!
28.06.2012 15:34
Практиката на социализъма впо голямата част от соц общността наистина фалира, но ако говорим специално за нас промените са все надолу защото по време на тъй наречения соц аз не видях
-хора разкъсани от бездомни псета
-хора да се ровят за прехарана в контейнерите за смен
-решетки по прозорци и врати
-Сборища на наркомани и почти свободна продажба на дрога
-Невръстни проститутки по тротоари и пътища
-поръчкови убийства
-поголовна мизерия стигаща до отчаяние и летални изходи
-Не видях корупционни дела точещи се с години и завършващи с оправдание на явни престъпници
И понеже обичаш да е подплатено всичко с цифри.
По данни на статистиката тази година относителния дял на съставящите брутния продукт е както следва: Селско сторанство-под 4% , Производство малко над 30% и услуги над 75%. С две думи местим си го от единия крачул в другия. Безработица над 400хиляди души/и това е само дарисалите се в бюрата по труда/ всяка година страната ни намалява с около 40 хиляди души/Видински, Ловешки окръг например/ През 2011година за първ път от както има статистика сред новородените българчетата са малцинство. В Европа, а и в света има само още един аналог-другата българска държава-Македония. Истина е , че се чакаше за коли, но истина е, че само два пъти България през Соца и след 60та е изпадала в дефицит в пратежвия си балан. Сега са над два милиарда и тенденцията е дефицита да расте./няма производство-има внос/ Като жизнен стандарт България при Соца бе някъде между 25 и 32ро място в страните членки на ООН, /през различните години по оценка на западни икономисти и статистици/ а сега сме сред най бедните и членки. И сега забележи според данни на МОТ/международна организация на труда/ , потвърдено и от нашето министерство на труда, БГ гастарбайтери отиват да работят вече в Куба. Като се има предвид ниския номинал на раб заплата/и символични цени съответно/ то българите отиват там за едната храна и подслон може да се каже. Куба има над 5млрд$ инвестиции през2011г. Виждаш ли смисъл по съпоставими цени да анализираме Блутен продукт, заплати, покупателна способност на заплатите, разходи за управление, жизнен стандарнт и прочее преди и сега. Можеш ли сега "не гляди":) да кажеш експертното /и докторско/ мнение по двежението на идброените показатели:) Просто не смятай от собствената си камбанария/социална среда/, а погледни мизерията на хората. На мен също и кола, а и почивки ми се връзват по изгодно от преди в съотношение доход-разход, но за друго е приказката. Какво става с Катанката. Видяхме се, пийнахме /Иковомист , той , аз и други.../ поговорихме си и той изчезна. Да знаеш нещо за него. Да не сме го приобщили и сега да прави квартално ППО някъде или недай си боже ЦК?
цитирай
18. apostapostoloff - Хайде пак за ланския сняг!
28.06.2012 15:55
А бе, не ви ли омръзна 23 години все едни и същи локуми да разтягате?

Евтино било парното! А заплатите какви бяха? Миниатюрни! Парното си го плащахме още тогава и то авансово благодарение на тези символични заплати.
цитирай
19. imbe -
28.06.2012 16:00
Големи обяснения :Д http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
20. sistemite - Едно време Ладата, Жигулит*та и особено Московеца си бяха много....
28.06.2012 16:10
по-функционални и по-практични коли в сравнение с Мерцедес и БМВ - специално !
Редно било да дам пример ( хм..тук един седи зад мен и се обажда като "черна станция ...) Можеш да напълниш багажника и цялото купе с кокошки и пилета и при всичко затворено (прозорци, капаци) - си имаше естествена вентилация. Животинките и цял преди обяд да ги караш нанякъде се чувстваха добре. В другите до час, час и половина да са се издушили. Така (скромно)т.е. по-скромничко си мисля аз.
цитирай
21. kostadin - Социализма не фалира, а бе демон...
28.06.2012 16:25
Социализма не фалира ,а бе демонтиран.Иначе от къде се пръхнаха милиардерите и милионерите в BGНе пълнете главите на хората с глупости.
Дълговете на фирмите бяха около 10 милиарда долара ,а пребоядисалите се като демократи комунисти ги признаха за държавни задължения Днес само държавните ни задължения след 20 години прогрес на капитализма са над 50 милиарда
цитирай
22. ran - :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
28.06.2012 16:45
kostadin написа:
Социализма не фалира ,а бе демонтиран.Иначе от къде се пръхнаха милиардерите и милионерите в BGНе пълнете главите на хората с глупости.
Дълговете на фирмите бяха около 10 милиарда долара ,а пребоядисалите се като демократи комунисти ги признаха за държавни задължения Днес само държавните ни задължения след 20 години прогрес на капитализма са над 50 милиарда


А Луканов какво се отказа да плаща, държавни дългове или дългове на държавните фирми? :)))))))))))))))))))))
Ш`мъ умориш! :))))))))))))))
И като се отказа да плаща дълга, това какво се нарича, щом не е фалит?
Да ти цитирам ли доклада на Белчо Белчев или сам ще си го намериш?
(имаше такъв комунист-финансов министър при Луканов, ако не знаеш, де)
цитирай
23. kass - vmir
28.06.2012 18:26
Знаеш ли къде е драмата vmir, драмата е там, че всеки иска да има прогрес, медицина, наука, удобства, качество, информация, забавления, да пътува, да печели и да си позволява да види свят, но има насреща си само две липи, сами отрасли пред дома му (да не говорим, че и това няма). Щом няма драма и двете липи са достатъчни защо имаме компютри, мобилни телефони, интернет и т.н. и т.н. Защо искаме модерни градове и пътища??? Или пък не искаме???
цитирай
24. kass - Азор
28.06.2012 18:36
Ами аз предпочитам двете липи отпред...
Ама бетонираните мозъци няма как да го разберат! То само бетон му се привижда!

Нямаш ли липи, лесно е - посади ги. Ще израснат за няколко годинки и готово...

Материалния човек си мисли, че прогреса е бетон, но дали е само това???
Какво ще кажеш за модерната медицинска техника?
Комуникациите?
Науката?
Спортните и други съоръжения надхвърлили най-смелите ни представи?
Кораби, самолети, високоскоростни влакове и всякакви чудеса, каквито твоя и моя мозък дори не са способни да си представят с каква техническа мисъл и познания са създадени...

Двете липи отпред са много хубаво нещо, но мисълта ми беше за съвсем друго... че цял живот комунистите ни учеха как двете липи, ладата и евтината почивка са ни предостатъчно само и само да спрат естествения човешки стремеж за знания, развитие и реализация...

цитирай
25. анонимен - . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ...
29.06.2012 10:05
kass написа:

...........................
Материалния човек си мисли, че прогреса е бетон, но дали е само това???
Какво ще кажеш за модерната медицинска техника?
Комуникациите?
Науката?
Спортните и други съоръжения надхвърлили най-смелите ни представи?
Кораби, самолети, високоскоростни влакове и всякакви чудеса, каквито твоя и моя мозък дори не са способни да си представят с каква техническа мисъл и познания са създадени...

Двете липи отпред са много хубаво нещо, но мисълта ми беше за съвсем друго... че цял живот комунистите ни учеха как двете липи, ладата и евтината почивка са ни предостатъчно само и само да спрат естествения човешки стремеж за знания, развитие и реализация...


Мен "комунистите" на нищо не са ме научили, макар че харесвам идеологията... С чугун и бетон в главата комунист не можеш да станеш! А комунистите, те вече едните измряха, другите ги убиха, а третите ги навряха в миша дупка.
Колкото до техническия прогрес /аз самият съм техничар/, бих казал че винаги съм се възхищавал от него. Но ако забелязваш "чугуна и бетона" не са в състояние да поднесат такава изненада, те са способни само да консумират.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexalexalex
Категория: Тя и той
Прочетен: 2425647
Постинги: 520
Коментари: 8560
Гласове: 3924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930