Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2012 09:26 - Фенове и фенщина
Автор: alexalexalex Категория: Тя и той   
Прочетен: 1467 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 25.08.2012 09:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Понеже е събота и , дето се вика, човек спокойно може да се отдаде на размисли и страсти.
Направо има време роман да напишеш.

Ама тъй като баш днес роман не ми се пише , та ще взема да се отдам на обобщения. През седмицата време все няма, така че уикенда си е баш време размишлително, че и отгоре.

Бензинът подгони 3 лева, което вече е прекалително. 
Не, че някъде по света е поевтинял, ама 3 кинта си е живо обирджийство. Един резервоар ми стана 250 лева, при само 200 преди 3-4 месеца.
Не, че е някакъв ужасен проблем, но се дразня. Единственото успокоение е, че цената на акциите на Тотала също скочи и тъй като имам малко от тях - компенсирам нещо. Недостатъчно, обаче.

Ако бях кхмер щях да изрева, че капитализЪмът е виновен. Не, че не е, ама не мисля, че ако имаше социализъм щеше да е по-добре :) Вярно, можеше да е левче, ама нямаше да го има (бензин нямаше да има). Или щеше да е с купони. Или да дават по 20 литра на пълнене.

Ето за това става дума - за феновете и фенщината. 
Както не веднъж съм подчертавал - фен съм на пазарната икономика. Но това да си фен хич не означава, че не критикуваш, когато виждаш нещо, дето не те кефи.
За разлика от фенщината на кхмерите - при тях всичко, дето е комунизъм е хубаво. Без значение какво е.
Ама то вчера най-сетне стана ясно защо е така - заболяване е, най-често с латентен край. Кутев си го каза, че е СПИН, ама Корнелия му скочи. 

Гърците пак са на кръстопът - и там яко кхмерщина ги гони, ама немците тоя път са натиснали и май няма измъкване.
Като казах Гърция - леко са ошашавели. Решил съм да отскоча по септемврийските празници до тяхното море и поисках оферти : алеле, майко. 300 евро за апартамент на вечер в Халкидики :) Очевидно са решили аз да им платя външния дълг. За 300 евро имам оферти от Ривиерата и Барселона, в Хилтън при това, цена на рецепция :) През букинга е с 30 % отстъпка.
Не са в ред, ндам. Така се смях на туроператорката, че обеща пак да провери.
Внимателно й обясних, че нямам намерение да купувам хотела, а само ще спя там.

Пуснаха Гари Каспаров. Поизплаши се дребния шпион Путин. И тоя е пътник. Когато някой започне да прави простотии - видимо е пътник.
Пусто на Русия не и върви на управници. От Николай ІІ - няма. Или ще е садист-сифилистик, или садист-параноик, или баят селянин, или тъп орденолюбител, или трима умрели, или крадлив малоумник, или алкохолик, или дребен шпионин комплексар.
Откъдето и да погледнеш - все зле. Не случиха на управници, ама никак. То и затова на глава от населението имат най-много алкохолици. Навярно са чели Ботев - "тежко, тежко, вино дайте...". При тях е водка де, ама да не придиряме - това имат, това пият.


И пак ще е жега...


п.с. Мило бе!



Гласувай:
9



1. muerte - Всъщност горивата не са скъпи.
25.08.2012 11:14
Заплатите са ни малки. Или поне на повечето от работещите. В Италия миналата седмица Н-95 мина 2 евро (2,04 - в Бари). А в Гърция е малко над 1.80. Но като гледам как и в другите страни се надигат протести срещу цените та горивата си мисля, че ЕС ще си преразгледа политиката за акцизите, въпреки категоричното си нежелание към настоящия момент.
цитирай
2. babikqn - тройният алекс
25.08.2012 11:19
е много умен, да се чуди човек, защо се хаби из блоговете:))
цитирай
3. анонимен - Подводни
25.08.2012 22:04
Само не можах да схвана, поради каква причина смяташ, че си е живо обирджийство?
Пазарна икономика. Пазара (каквото и да означава тази глупост) определя цената. Нали така беше?
Пуснали Вайнщайн, защото Путин се бил уплашил. Не ставай смешен! Можеш да преброиш от 10 години колко пъти са арестували чифута, и колко пъти са го пускали. Ако всеки път е било защото Путин се бил уплашил, то май вече е претръпнал.
Путин бил Пътник!?!? Човече, биеш по точки комедийните канали. Въобще не е пътник, защото все още не е маркирал руснаците.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexalexalex
Категория: Тя и той
Прочетен: 2428448
Постинги: 520
Коментари: 8560
Гласове: 3924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930