Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 06:45 - За да затворя темата рИфИрендум (за себе си)
Автор: alexalexalex Категория: Тя и той   
Прочетен: 2111 Коментари: 6 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Когато някой каже, че България е абсурдна държава обикновено опонирам. И твърде често се оказва, че човечето не е излизало в чужбина, ама знае "как е там".
Подозирам, че повечето от вас са водили такива малоумни разговори - от митологията, че там, "на Запад" храната е по-евтина от тук , до малоумната мечта, че там плащат и без да работиш.

Факт е, обаче, че с гласуването на референдума... нещо и аз започвам бавно да клоня към абсурдността на държавата.
Ако разгледате внимателно разрез на гласувалите по образование, възраст и населено място, ще се окаже, че :
1. Най-много НЕ има от млади хора с више образование от големите градове.
2. Най-много ДА - възрастни, с основно и по-ниско образование, от селата.

Което неминуемо ме води до фундаменталния извод, че трудносричащите имат знания за ядрената енергетика (като технология и финанси) доста повече от знаещите и издържащите ги.
(Скоба - в България няма пенсионен фонд и всички пенсии идват от осигуровки и данъци на работещите.)

Каквото и да ми гъгнат "социолозите" в голямата си част това ДА , дето се появи ,е функция на пошла партийна манипулация - в неделя показаха едни "грамотни", които гласуваха с ДА, защото "им казали" (интересно кой?), че като гласуват с ДА и сметките им за ток ще паднат ВЕДНАГА.

Понеже темата за рИфИрендума за мен е тотално изчерпана няма вече да я отварям.
Ама много моля да не ми се говори, че това е "гласа" на народа.
Защото не е :)

Ето тук - разрезите : http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1743332

-----------------------------------------------------
п.с. Милоооооооооо!



Гласувай:
4



1. vmir - Бях председател на секционна избирателна комисия
30.01.2013 07:53
и видях лично ядрените пламъчета в очите на едва кретащите пенсионери, налъгани, че от АЕЦ - а щели да потекат пари като пълноводна река. Тази преднамерена измама няма да забравя до сетния си дъх. Една от бабите, гонеща или надхвърлила 90-те (забравих да погледна от ошашавяне) по някакво за мен чудо, огъната на осморка и с бастун едва-едва се справяше със земната гравитация, но успя да се добере до секцията и да пусне бюлетина, подкрепена с призива да станел тока евтин... Бабата си тръгна с химикалката за гласуване, но пред подвига й никой не посмя да й направи забележка и сложихме друга химикалка. Когато след около час същата баба се появи отново в секцията да върне химикалката, щях да падна.

Ето как комбината от лъжи, деменция, неграмотност и наглост, успявят да постигнат своето. Как няма да са ни излишни образованието и добрите професионалисти, след като вместо тях решават бабите и неграмотните ?
цитирай
2. kamosutrov - Ако всеки си погледне сметката за тока ще види нещо просто
30.01.2013 10:23
Всичките такси за пренос и достъп надвишават стойността на потребената енергия.
Виж с очите си фактурата и направи справката.
цитирай
3. minavamottuk - Да,лапането е след централата ,но и преноса е след нея
30.01.2013 11:55
kamosutrov написа:
Всичките такси за пренос и достъп надвишават стойността на потребената енергия.
Виж с очите си фактурата и направи справката.

цитирай
4. minavamottuk - БСП си изкара
30.01.2013 11:56
всички възможни хора под строй ,дори от предприятия,стопански кооперации ,които още са техни.както и мобилизира всичко дето мърда още
цитирай
5. vencivaleri1951 - Докторе, когато анализираш, анализирай коректно
30.01.2013 20:28
Референдумът нито е успех, нито е неуспех за предизвикалите го. На практика гласуваха над 25% от имащите право на глас/Над 700000души в повече от списъчния състав в страната съгласно преброяването. Аз гласувах на вилата /там ми е постоянния адрес / Е в списъка имаше един който от над 10 години е в Испания и двама починали/ 25% от имащите право на глас никак не е малко по следните причини.
-Прагът от 4млн и 300хиляди е на практика невъзможен да се постигне , и това демотивира голяма част от хората които при интрига биха гласували. Веднага казвам, че този тър закон беше наложен от левицата и както в повечето случаи става: "хитрата сврака с двата крака"
-Редакцията на въпроса от питането бе толкова абсурдна, че и аз например гласувах единствено на инат. Въпроса съдържаше на практика няколко възможни отговора, при това разнопосочни което е недопустимо. Нямало Белене , но било за Белене. Добре, но аз може да съм против Белене, а за Козлодуй или обратно. Редакцията трябваше да се атакува в КС и щеще да падне по две причини. Редакция по същество и втората причина подвеждащ въпрос и съдържащ най малко два отговора , при това и противоположни. Инициаторите се оставиха да бъдат изиграни от Борисов който отначало беше ЗА, а след това се врътна когато изтече давностния срок за атакуване на редакцията.
-На практика отсъстваха и циганите от гласуване и турците/под 20%/ които винаги гласуват над 80%. Тоест минимум 10-12% по малко от тези които са под строй на всички до сега гласувания.

Колкото до разбивката. 25% вот на специализиран референдум не е никак малък вот и не е никак малка представитерлна извадка. От всички области май само София е с преобладаващо НЕ и то с по малко от процент.
-Няма как да не са повече възрастните гласували като България по принцип е с преобладаващо възрастно население . Средната възраст е е дна от най високите в България.
-При младите май пак с малък превес за ДА. Относително са повече при НЕ, но това е естествено. "Зелените" са млади
цитирай
6. alexalexalex - Венци
30.01.2013 20:55
както споделих - за мен референдума е затворена страница.
не гласувах за първи път откакто има избори и не съжалявам.

относно прага на референдума - както сам си казал - Станишев и ко го натресоха с една единствена цел - никога да няма валиден референдум.
а сега реват :)

за мен подобен референдум е малоумен, да ме прощаваш, и не само заради двусмисления въпрос. не искам да давам гласа си неориентирано и "на инат". смислен отговор каква е цената така и не получих. къде ще го денем този ток - също.
чух "да живее СССР", чух "долу комунизма", но на тези важни въпроси - тц! отговор няма.

факт е, че стари и неграмотни гласуват не защото имат мнение, а защото са или излъгани (виж примера с репортажа по телевизията) или защото винаги гласуват, както каже Партията.
това коментирах, не друго :)

за циганите - ами хората си чакаха парите, да ти казвам ли кой ги научи :)

а за турците - няма как де, Доган вие го направихте хидоинжинер, не ядрен физик. макар че я му предложете пак милион хонорар и ти гарантирам 110 % гласове от Турция :)

за мен този референдум ще си остане като най-пошлата измама на последните години. защото можеха да ни питат далеч по-смислени неща, а не дали Р.Овч. да гепи :)

поздрави
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexalexalex
Категория: Тя и той
Прочетен: 2428493
Постинги: 520
Коментари: 8560
Гласове: 3924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930