Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 09:40 - Я някой от протестиращите да ми обясни
Автор: alexalexalex Категория: Тя и той   
Прочетен: 4601 Коментари: 14 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От няколко дни се опитвам да разбера какво, аджеба, е искането на протестиращите. Или исканията, ако са повече от едно.
Защото, честно казано, се обърквам.


Малко въпроси, на които нямам отговор :

Как точно велико народно събрание ще оправи нещата? 
Служебен или експертен кабинет?
Какво точно означава "участие на гражданите в управлението"?
Национализация?


Като гледам т.нар. "кръгли маси" на организаторите на бунта и направо ми иде да се разплача от умиление : от гордите на Слави Бинев до младежката организация на БСП.

Както и да е - идват интересни дни. От доста време предричам, че идващите избори ще са много мръсни : БСП и ДПС вече потриват ръце и делят новите порции.

Дали ще им се отвори парашута - едва ли, ама е забавно.

п.с. Милооооооо!



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zabavnata - Добро утро!
24.02.2013 10:08
Хората протестират срещу МОНОПОЛИТЕ, срещу нереално високите цени и липсата на алтернатива. Протестът е повече от справедлив. Никой не иска служебно правителство. "Експертите" видяхме какви попари надробиха. В годините на прехода се създадоха много кръгове и кръгчета. Някой предложи новия кабинет да е съставен от Борисов, Сакскобурготски, Станишев, Костов, Доган и т.н. "герои" на прехода. Плати им се за нещо, което явно не са изработили. Време им е да запретнат ръкави и да поработят. Мисля дори, че хората протестират срещу МАФИЯТА в държавата и благоприятната почва за развитие на същата. Не ме убеждавайте, че за първи път чувате, че в България има лобиране и корупция. Приемате ли я за нещо нормално? Протестиращите вече дадоха ясна позиция : "До тук!". Нека пуснат армията, милицията, спецчастите. Не могат да спрат хората, а партийните деления вече не работят. "Разделяй и владей!" е максима на онези смешковци, дето създадоха партиите и изпратиха провокатори на протеста. Свърши се, а те остават в историята с гафовете и компроматите си.
Та пак си питайте за какво протестират хората. Някои истини са в папка "лале", а други в разни други папки. И без да ги разсекретяват хората не са глупави.
Хубав ден!

цитирай
2. unknown1 - Ще ти кажа една от причините поради ...
24.02.2013 11:01
Ще ти кажа една от причините поради които аз участвам в протестите:искам съд по бързата процедура за всички подписали неизгодни договори за народа ни в продължение на 23г и разпродали на безценица ресурсите ни.Това достатъчен мотив ли е за участие в граждански протест и забавляваш ли се достатъчно докато четеш коментара ми?
цитирай
3. alexalexalex - забавната
24.02.2013 11:25
Пак не разбрах, извинявам се.
Моето мнение е, че парламентарната и /или президентската демокрация може да не е най- добрата форма на управление, но всички останали са по-лоши.

Не че няма за какво да се протестира, напротив. Но аз до момента не съм видял/ чул смислено предложение какво да се прави.

Това казвах, а от твоя коментар отговор не получих.
цитирай
4. alexalexalex - Коментар 2
24.02.2013 11:31
Доколкото съм чел Конституцията - съдебната система не е част от изпълнителната власт и няма как парламент или правителство да организират бърз съд на когото и да било.
Ако наистина искаш това защо не протестираш пред Съдебната палата?

А се забавлявам от смешните напъни на Станиша и Доган да яхнат вълната.

Иначе съм фен на всеки , който е решил да протестира, защото са нарушени някакви негови права.

Ужасно е, че протестът се изврати и в момента работи баш за тези, които ни натресоха цялата простотия с монополите .
цитирай
5. usandthem - Проблема на народа, до голяма степен си е в него самият.
24.02.2013 13:23
Голяма част от проблема му е простотията и политическото невежество.Дори и тук виждаме техните проявления- искане за бърз съд, искане отправено към изпълнителната власт, отправяно дори персонално към премиер-министрите. Спомняте си "Костов не осъди никого" и сегашното"Бойко не осъди никого". Като добавим абсурдните, противоречащи си искания на улицата, наред със съвсем резонните основания за протест, ни става ясно, че хората, в голямата си част нямат обективна представа за нормални обществени механизми. Кой защитава обществените интереси в нормалните общества ?! Кой ги пази от монополи, организирана престъпност, битова престъпност, картелни споразумения и прочее?! Точно така - правораздаващите органи, съдебната система, в частност прокуратурата. Кога нашата правосъдна система е защитила един,единствен обществен интерес ?! От кого ни защищаваше онзи артистично небръснат мърляч, който се разправяше, че се работело, че имало време, че трябвало да се изчака ?! Блестящият защитник на монополите, на крадците в енергетиката, на мафията и олигарсите, беше награден за вярна служба с пост в Конституционния съд ! И сега искаме "смяна системата". С нещо подобно на лениновите граждански съвети, които също бяха създадени под натиска на улицата, на "народното" недоволство. Изразявано у нас чрез трибуни от вида Андрей Матраков, а както чух преди малко и Наско Сираков !
цитирай
6. zabavnata - Исканията са за РАБОТЕЩ ПАРЛАМЕНТ
24.02.2013 14:10
Този не функционира както трябва видно от направеното до тук. Поразиите са безчет, а депутатите се крият зад депутатския си имунитет. Съдът не е осъдил никото от лапачите, защото над тях стои определен политически чадър. То и съдебната ни система работи относително добре. Видяхме апетитните имоти на някои съдии и се зачудихме как милите и те спестиха от банички, като политиците ни.
Не се правете на глупав и не си заравяйте главата като щраус в пясъка. Има ли корупция? Да или не? Отрази ли се тя на бита на българина? Да или не? Нещата са по-прости от елементарна математика.
Нито един поп не видях днес на протестите. Тя и църквата като политиците ни. Обърнаха го на търговия и пазарлък. Вярата е в сърцата ни, а не в някакъв си храм.
Продължавайте да твърдите, че корупцията е мит. Ваше право.
Успешен ден!
цитирай
7. alexalexalex - Коментар 5
24.02.2013 16:40
Твърде точно казано :)
цитирай
8. alexalexalex - Забавната
24.02.2013 16:44
Къде казвам,че няма проблеми?
Обаче досега не съм видял , може и да има, аз не съм видял, смислено предложение какво да се прави.
Само със стачки не става, трябва и да се работи.
Интересува ме само едно - как да живеем по-добре.
И до момента не съм видял смислени предложения, които да са осъществими.

Иначе популисти има. Бол.
цитирай
9. ivesa - Популизмът си го е имало и ще си го има,
24.02.2013 17:31
сега са важни приоритетните искания.От утре започват консултациите в Презитентството. Функционирането на Обществения съвет тябва да се регламентира.Дали ще е Лидерски съвет на делегати,излъчени от протестиращите граждани?
цитирай
10. unknown1 - usandthem, ти познаваш до съвър...
24.02.2013 18:07
usandthem,ти познаваш до съвършенство механизмите.Каква е твоята персонална стратегия за справяне с проблемите в българското общество,която да надхвърли тракането по клавиатурата и интелектуална грандомания?:)Имаш ли някаква идея изобщо и би ли я споделил,за да излезем от тежката криза,в която се намираме?:)Изглежда не разбираш,че за този народ без традиции за гражданското общество и един полухаотичен,сляп протест е израстване,в сравнение с летаргията?
Умници,политолози и анализатори дал Бог във всеки форум бол,но конструктивните предложения(от запознати като теб:)))))) нямааааааааа
Поздрави


П.П:не съм посочвала,че желанието ми за бързи процедури е насочено към изпълнителната власт.В момента няма такава нали?Просто тези,следващите,които се появят тряба да знаят какво трябва да свършат-законодатели,депутати......Протестите са леко насочване на основните точки за спешната работа,която им предстои
цитирай
11. usandthem - unknown1- по интересен начин ми вменявате,
24.02.2013 20:56
не само задължението, да имам "стратегия за справяне", но и това, да я споделям с вас.Не ми е минавало през ума да мисля, че мога да решавам обществените проблеми.Именно затова делегирам права на политическа партия, която максимално до се доближава до скромните ми разбирания и представи за нормален политически живот.Те, без да влизам в подробности, от своя страна, са максимално далеко, от идеите за национализации, съвети, "съд по съкратената процедура" и прочее нелепици, които цял ден се леят от всички ефири.Дал съм мнение по-горе, че без действаща правосъдна система, не може да се развива демократичния процес. Да приема вашата теза, че сегашният "полухаотичен, сляп протест" е израстване, би означавало да не взимам предвид, основната роля, която изигра руският геополитически интерес. Или, вие мислите, че всичко случващо се в последните месеци е случайно ?!
цитирай
12. usandthem - токущо попаднах на поредните записки, на така харесваният от мен Филипов д-р.
24.02.2013 21:56
Казал го е гениално просто и разбираемо : "....Ако се надяваме да намерим морални управници, то тая е наивна работа… Основата на морала е страхът, страхът на едни поколения се превръща в морал за следващите. При демокрацията това е страхът от закона и безпристрастното му прилагане. Това е най-важното, а не сега да правим кръгли говорилни, да пишем конституции, да променяме закони… Всичко, което ни е необходимо, го имаме. Освен хората… И тук е тънкото място на нашето виждане - как ще разгоним корумпираната магистратска върхушка и откъде ще намерим нови хора, които имат респект към закона и умеят да накарат и другите да го имат… Дано да има сред младите съдии и прокурори някой и друг идеалист… Дано! "

http://reduta.bg/v2/
цитирай
13. zlokuche - Алекс, от оскотял андрешкоиден ...
25.02.2013 04:37
Алекс, от оскотял андрешкоиден лумпенпролетариат чакаш разумни отговори и човешко поведение. Завиждам ти на оптимизма.
цитирай
14. анонимен - mnogo umuva6,
07.03.2013 23:50
dqdka
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexalexalex
Категория: Тя и той
Прочетен: 2425681
Постинги: 520
Коментари: 8560
Гласове: 3924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930