Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2013 08:13 - Размисли за протестите - без претенция за достоверност
Автор: alexalexalex Категория: Тя и той   
Прочетен: 2324 Коментари: 6 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Чета в днес.бг, че протестите били със затихваща функция.
Ако някой е очаквал нещо различно то, по-вероятно, вярва и в Дядо Коледа.

Мога да дам моята версия по темата, без да имам претенция за абсолютна истина.

Протестите бяха обречени на неуспех, тъй като в тях освен гол гняв срещу малоумните сметки за ток май нямаше друго. Или ако имаше то беше предизвикано от политическо опозиционерство. Демек, без да съм фен на теория на конспирацията, дългата ръка на Станиша, Трактора, Бинев и т.н. яко прозираше след първите няколко дни.

Като видях физиономиите на "говорителите на народа" и след като стана ясно, че поне част от тях са били я на конгрес на БСП, я координатори на ГОРД, я хора от СИЛА и ми стана ясно. То откритието не е гениално де, просто е като Петър Димитров, за когото знаем, че е като горска хралупа.

Та така - протестите бяха обречени да не са успешни, защото нямаха ясно искане. Да закрием монополите е добър лозунг, но кофти реалност. Защото никой не предложи смислена алтернатива. Популизмът на Сидеров с национализацията не е алтернатива, ама хич, защото историята е доказала, че няма по-лош стопанин от "народа", както викат популистите на държавните чиновници.
За тези, които не знаят, ще кажа, че едно 85% от персонала на ЕРП-тата са си от времето на държавната собственост. Демек - като изгоним чехите пак ще е същото.
Не ме разбирайте погрешно, не съм фен на ЧЕЗ и на Софийска вода (за щастие ТЕЦа съм го отсвирил и съм на климатици и бойлери) . Обаче не вярвам, че някой чиновник ще се оправи по-добре. За справка - Вальо Топлото.

Следващото искане - за смяна на модела. Добро като идея, ама аз не чух с какво да го сменим. Да се върне чл. 1 ли се иска или да настане анархия? 

За участието на гражданите в регулаторните органи. Пак добре, ама имам питане - кой да определи кои да са "гражданите" и какво би направил един таксиметраджия в регулатор на ядрена енергетика (например)?

Изобщо цялата работа стана малко извратена. 

Следва...


п.с. Милото!



Гласувай:
9



1. ferhunde - Снощи по ТВ7 съобщиха, че тия про...
17.03.2013 08:29
Снощи по ТВ7 съобщиха, че тия протестиращи щели да правят партия, Национално движение 20 април, май и в Днесбг го пишеше.
Това показва ясно,че главната им цел е да налапат и те малко от кокала, ако е останало нещо.
Но някои иначе умни девойчета като касс им се връзват на лъжите, хахаха.
цитирай
2. vmir - Понеже и аз съм бил човек, та да си кажа:
17.03.2013 08:56
От всичките 7 милиарда човека на Земята, само някои от прясно влюбените и съсредоточените изцяло в любовта си, нямат своя свръхважна причина да протестират. Да, обаче, когато цялата тази лишена от любов или недоебана пасмина се разпльока по площадите, тогава обикновено се намират няколко лукави педераста, които се представят за изразители на справедливите искания на недоебаните и им обещават компенсации в пари и други материални придобивки срещу подкрепа и лоялност.

Извод: Ако случайно някой освен неговото си, наистина иска и просперираща държава, то нека не я прави по площадите, където отдавна го причакват педерастите с отдавна подготвени лозунги да представляват идеите му. Защото педерастите обещават пари, но никога не казват, че тези пари ще са в тях, а не в онези, на които ги обещават. Далеч по-резултатно е всеки сам да подобрява квалификациите, знанията и уменията си, както и тези на децата си, защото така отдалеч ще разпознава и заобикаля причакващите го педерасти, вместо сам да се набутва в мрежите им и да се самоуспокоява, че педерастите поне ще представляват личните му проблеми и ще му пускат по кокалче за слушкане и съдействие...
цитирай
3. ferhunde - Гледайте ги бе, клоуни,хохохо
17.03.2013 15:52
В София пък протестът започна с разногласия и взаимни нападки между лидерите.

Точно в 11 часа около 100 души се събраха пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, където бе обявено сформирането на движение "Радикално крило на протеста".

За лидери на движението се обявиха Румен Дечев и Даниела Симеонова. Те поставиха същите искания, каквито поддържа Янко Петров, който е лидер на протестното движение срещу монополите.

Обявяването на радикалното движение предизвика разногласия и Янко Петров и хората му се оттеглиха в градинката пред Народния театър "Иван Вазов".

Там Петров събра протестиращите и обяви, че протестите ще продължат до промяна на политическата система и приемане на исканията на хората. От импровизираната трибуна открито обвини в политическа принадлежност един от организаторите на първия протест срещу монополите в София.

Някои от протестиращите негодуваха, че политически сили използват недоволството на гражданите за своя предизборна кампания.

Стигна се дори до размяна на реплики между протестиращите, които се обиждаха с викове „Предатели” и „Мафия”, предаде "Фокус".
цитирай
4. babikqn - http://news. bgnes. com/view/...
17.03.2013 19:06
http://news.bgnes.com/view/1073163
цитирай
5. batogo - Поздравления!
19.03.2013 08:19
Съгласен съм с позицията ти. Народа се отучи да мисли, а педерастите, както казва Vmir, дебнат отвсякъде да го прикоткат за своята дупедавска кауза.
цитирай
6. sande - Карнавалът свърши, участниците и публиката си отидоха, останаха само циганките с метлите ...
19.03.2013 13:45
Станишев и Слави Бинев плюят България в Брюксел непрекъснато с параноична страст и даже с ГОРДо вдъхновение, представят я в някакав трилърски вид.Станишев организира преврат срешу законното правителство, използвайки червени пари и наемници-талибани. Медиите изпаднаха в транс и чикиджийство.Станишко успяи даже надмина заканата си: правителството си подаде оставка, а премиерът легна в болница на системи. А, кажете сега, че СерГей е бездарен и безопасен, а и неопитен! Той е героя!

Всички други са статисти. А и няколко трупа. Гордей се, Българио, с твоите синове достойни!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexalexalex
Категория: Тя и той
Прочетен: 2425430
Постинги: 520
Коментари: 8560
Гласове: 3924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930