Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2013 06:34 - Спасяването на държавата
Автор: alexalexalex Категория: Тя и той   
Прочетен: 1844 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Напоследък се навъдиха едни спасители, ум да ти зайде. Който и да се появи - все спасява държавата. То толкова месии не е имало и в светите земи по времето на Римската империя.
Един ще прави заплатите по 1 000 лева ( минималната) и ще национализира; друг ще отвори 300 000 работни места и ще направи по 3 деца в семейство...
Изобщо - дойде времето на залъгалките. 
Не, че накрая пак няма да стане "алеле, майко" , но аз поне се забавлявам.
Забавно ми е кой ще се върже на подобни идиотии. Защото не е нужно да имаш базови познания по икономика, за да се сетиш, че нещата не стават точно така.
Вика му се производителност на труда, вика му се конкуретноспособност и едни други работи му се вика:)
Мога да се опра на скромния ми - петнадесетгодишен - опит на човек, на който му се налага да назначава хора. От година на година работата е точно като при Мърфи - положението върви от лошо към по-лошо и цикълът се затваря.
Въпреки воплите - хора за работа няма. Има хора, които искат заплата, а не работа. И по възможност заплатата да е голяма, а работата, ако може, да не се върши.
Сега някой ще скочи, че преувеличавам.
Ама тц, така си е.
За да дойде голяма заплата се иска много работа. За съжаление :)

Както и да е - за месиите говорех. Ситуацията е библейска. Само дето "бунтовете" на улицата хич не ми приличат на юдейско въстание, а и някак си не разпознавам тоя, дето ако не е Иисус, то поне ще е Симон Мага :) 
За Юда - кандидати бол - за двамата отгоре - хич.

Историята се повтаря като комедия, да припомня. Орлов мост не е Масда.

......................

п.с.Милооооооо.




Гласувай:
7



1. vmir - Настана време да се спасяваме от спасители.
20.03.2013 06:57
Много спасители, много нещо. Почти всеки иска да спасява, почти никой не иска да работи. Уж нямало нищо трудно в спасението, само дето спасителите не могат да се разберат какво да ни правят. Верно сме страната на неограничените глупости. Добре, че все още се срещат и читави хора, мамка му и прасе!
цитирай
2. kostas - Мога да се опра на скромния ми - петнадесетгодишен - опит на човек, на който му се налага да назначава хора.
20.03.2013 09:31
Да беше обяснил , теб кой те е назначил ??? Странна философия за индивиди ,които са на принципа " Дайте да дадеТЕ !!! Шам очакваш да определяш заплати - няма какда стане . Грешката на "някои " е че искат да определят заплати . От моя опит ще добавя че аз работя за себе си и ми е чудно ,как еди кой си ще се опитва да разпределя " плявата на добитъка " !!! Явно налягането в съзнанието дава на някой лъжливо чувство за "извесеност"Детският период отмина , никой не иска друг да му седи на главата и да му казва какво да работи ,за колко и т . н . т . Стига с тази зависимост .
цитирай
3. evrazol - Парите нямат нищо общо с работата. ...
20.03.2013 21:27
Парите нямат нищо общо с работата. Особено многото пари. Който е направил тази връзка е ... далече от истината. Пък и не разбирам кой, кого и от какво спасява, като в същност всички искат пари, а не възможност да ги изкарат.

Иначе и аз веднъж протестирах в МОЛ-а, срещу високите цени, ама не ми се получи спасението.
цитирай
4. vmir - 3. evrazol,
21.03.2013 12:09
evrazol написа:
Парите нямат нищо общо с работата.

Как ще имат, като у нас всеки иска едновременно сам да си е шеф и да си бачка както и когато му скимне, и едновременно да получава колкото онези, които работят в организация по стандарти, правила и график? И понеже сме много умни и не ни трябват организация и началници, затова у нас всеки е готов за началник, щото си мисли, че работата на началника е да разпределя между своите гепаното от останалите...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexalexalex
Категория: Тя и той
Прочетен: 2428578
Постинги: 520
Коментари: 8560
Гласове: 3924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930