Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2011 08:47 - Кит - или как историята и икономиката се ожениха, за да си родят ново недоносче
Автор: alexalexalex Категория: Други   
Прочетен: 1325 Коментари: 9 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Имаше такъв филм - "Кит" - навремето.
Даже мисля, че ако човек се разрови в торент сайтовете още може да се дръпне.
С две думи преразказвам - един социалистически риболовен кораб, поради чисто социалистически неща хвана една цаца.
И понеже по веригата се лъжеше здраво - докато дойдат на брега вече бяха хванали кит.

Ей с такива китове напоследъм се понапълни блог.бг. 
Оставам настрана теоритиците на световния заговор и копи-пейстърите, защото болни хора в нашата държавица - дал Господ.
Друга тема е защо модераторите толерират тези текстове, а авторските остават настрана, ама хайде.

Два кита, обаче, са твърде странни и макар да се различават (на пръв поглед само) по тематика - яко набират сила и вече са неразделна част от ежедневието.

Първият кит е тракедонизма, прокарван от Спароток.
Скалъпвайки каквото му попадне , Спароток (или хората, криещи се под този ник, защото май не е един) извадиха траки в целия познат и непознат свят - по всичките земни кълбета - от Кавказ до Обединеното кралство. Дето се вика, добре, че древните не са открили совалките, че това Луната, Марс и Венера щяха да са до едно изконно тракийски територии. Траките - според Спаро - са измислили пирамидите, фараоните, морските пътешествия, културата, писмеността, архитектурата и т.н. И после, ашладисали де що има народ, са решили да се нарекат българи и да се скрият до 21 век, когато Спаро, късайки от залъка и съня си, ги извади на бял свят и размаха знамето на тракедонизма.
Историйката щеше да е смешна, ако се приемеше като приказки на един объркан човечец, ама не би. Около Спаро се завъртя едно ново племе, което вика "Ура" и...
Само една вметка, преди другия кит. В последния постинг на Спаро се заговорихме за Масада и го попитах дали знае кой е Ирод. Не знаеше. Опс. Чакайте малко. Ревностен християнин, пък не е чел Библията!!!! Вика - Масада е строена от Соломон (!) в 1 в пр. Хр. (!!!!!!). А сега де?
Ако човек е християнин, аз поне така мисля, трябва да познава Библията. Ако е комунист - да познава поне Маркс и Енгелс. Имаше (и има) , обаче, една група лумпени, които хем са комунисти, ама не четяха основоположниците си, хем станаха християни (след 10.11.1989 г) , ама не са чели Библията. 
И когато видя такива - ми нямам им доверие, да ме прощавате. Хич им нямам. И веднага ги заподозирам в едни по-такива цели, да ги нарека, нечистоплътни. 
Вие си правете изводите.

Вторият кит е кита на държавното планиране, политическата икономика на социализЪма, като ярък представител е моят приятел Митко Кризата.
От текстовете, дето съм прочел, Митака е от т.нар. "късни специалисти", защото е прехвърлил педесетте, ама "учи" за докторант в УНСС.
Основната теза - преди беше рай, сега е ад. Преди имаше всичко, сега е лошо. КомунизЪмът се грижеше за хората, капитализЪмът -не. Построихме 3-4 Българии, сега нямаме нито една. Всичко това е подплатено с апокалиптични размисли за световната криза и края на света. Както не веднъж съм отбелязвал - старозаветните пророци, пасти да ядат, а "Апокалипсиса" си е детска книжка.
Да не говорим, че другарят Сталин е велик учен и добър човечец, че Лукашенко е единственият лидер (щото Кадафито дава фира), който се грижи за населението и че горките беларуси са цъфнали и всеки момент ще вържат.

Ей тези два кита , дето се вика, очаквам всеки момент да се вземат и да се оженят (не правя сексуални намеци, метафора е). И като се вземат ще си родят нещо. 
Което аз наричам уродливо.
Траки комунисти ще напълнят интернет пространството, при това с лек националистически отенък.
Така де - ще съчетаем гордото ни минало (откраднато от гадните капиталисти) с най-прогресивната и човеколюбива идеология, ще се прегърнем с братята руснаци (чисти траки, междувпрочем), ще поканим Лукашенко за президент (за начало може и Трактора, че и той като Лукашенко иска да забранява партиите) и ... ще настане рая на земята.
Такъв рай ще настане, че не ми се мисли.

Апропо, по времето на другаря Сталин се издава заповед и се изпълнява стриктно - да се докаже, че всичко по света е измислено от руснаците (демек славяните, демек траките - според Спаро). Така се пръква легендата за Попов, дето е открил радиото преди Тесла и Маркони.

Аз лично не им се връзвам и опитвам да споря. С Митко е по-лесно, че няма модерация, ама напоследък нещо ми е сърдит и не отговаря по същество, а само ми вика :"И въпреки всичко ние ще победим." Не казва какво и кого ще побеждава, ама нейсе. Трябва само да допълни, че са и "на всеки километър", ама го изпуска, защото скоро не са давали сериите по БНТ.
Със Спаро е по-тежко, защото модерира здраво и опоненти почти не пуска, а като пропусне (както мен вчера) спира да отговаря или вика, че го заплашвам))).


Това е, другарки и другари, дами и господа, моето наблюдение на процеса. Чудя се само на модераторите защо го толерират, ама може и да е политика на инвестора, знам ли.
Очаквам с наближаването на изборите двете групи да се активизират и да видим какво ще се пръкне накрая.
По-вероятно ще е националсоциалистическа цаца, ама ще я мислят за кит де.



Гласувай:
11



1. blackpredator - ммда,
10.09.2011 09:32
Цацалиев ше се пръкне, тръбача Йерихонски, дето ще....:P:))
цитирай
2. alexalexalex - 1. blackpredator
10.09.2011 09:42
е то от лузърски тези какво да се пръкне?
отива направо към "Ставай, страна огромная", щото , таковата, нали, "траките са най-многобройния народ след индийците.
няма как да не са страна огромная, ама де да видим))))
цитирай
3. vmir - Не Спароток, друг трябда да ти е казал, че Соломон е живял през I - ви век пр.Хр,
10.09.2011 12:55
няма как да не знае и за Ирод, не видях даже откъде вадиш такова заключение. Не бива да приписваш неслучки поради своята представа за човека.
цитирай
4. alexalexalex - 3. vmir
10.09.2011 13:57
ще цитирам, че иначе не е честно:

38. sparotok - градежи
09.09 21:06
alexalexalex написа:
знам, че по-вероятно ще ме тресне модерацията, ама да ти кажа де:
преди 2 месеца бях в Изрел.
И Масада така изглежда, като градеж. Същите камъни, същия зид е - едно към едно. Ако имаш желание - да ти пратя снимки)))
Няма начин да не са траки тия, да знаеш.

само леко, да не те надушат, че при еврейте нещата винаги са лични и са обидчиви, ако някой им посяга на историята.


Радвам се, че си бил в Израел, дано си изкарал добре там.

Надявам се да ти е известно, че така наречените строежи на Соломон са били дело на финикийския цар Хирам. Това не е никаква тайна.

Both kings grew rich through this trade and Hiram sent Solomon architects, workmen and cedar wood to build the First Temple in Jerusalem. He also extended the Tyrean harbour, enlarged the city by joining the two islands on which it was built, and built a royal palace and a temple for Melqart (Against Apion i:17).

Според Г. Херн финикийците са амалгама от ханаанци и морски народи...а морските народи са траки.
мешуе -мези, мизи
дрд - дардани
вшш - веси
чкр - тевкри
пелесет-пелазги

Що се отнася до Масада, тя е строена през 1-ви век пр. Христа, а тракийските градежи с квадри (Монтана, Старосел) са поне от 5-ти век пр. Христа.

Това са фактите...а ако твоите приятели от Израел се ядосват на нещо, то нека се сърдят на Йорданов, Бешевлиев и др. които определят строежа с квадри като типичен за старите българи. Не е нужно да заплашваш мен.

----------------------------------------------------------------------------------------------

това аз ли съм го казал))))
цитирай
5. velociraptor - Къде в коментара, който си копирал ...
10.09.2011 19:05
Къде в коментара, който си копирал конкретно е посочено, че Соломон е живял през 1 век? Освен това, това че Спароток е християнин не означава, че трябва да приема всичко писано в Библията за чиста монета.

Мисли преди да пишеш клевети, това е моят съвет.
цитирай
6. protogenes - Да се пишеш за християнин, а да не си ...
10.09.2011 23:39
Да се пишеш за християнин, а да не си чел Светото писание си е най-малкото признак за неистинска вяра, дори фарисейщина.(но се съмнявам, че Спаро знае що е фарисей, щом като цар Ирод му липсва) То хем трак, хем червеникав, хем християнин - нЕма такова животно. Жалка тайфа са тракоманите, само съжаление заслужават. Поздрави за точното писание, Алекс.
цитирай
7. alexalexalex - 5. velociraptor
11.09.2011 08:29
искаш ли да анализираме отговора на Спаро?
аз му казвам, че същите градежи съм видял в Масада (апропо, за всеки средноинтелигентен човек Масада е позната).
той ми казва:
ТАКА ИЗВЕСТНИТЕ СТРОЕЖИ НА СОЛОМОН...
(за мен човечецът чинно причислява Масада към към Соломоновите строежи - както виждаш, аз не говоря за Храма, а за Масада).
след това
МАСАДА Е СТРОЕНА 1 В ПР.ХР. - тоест, ако Масада е строеж на Соломон и ако е строена тогава, то той някак си е живял тогава,

а за Библията - ако си християнин - ТОВА Е БОЖИЕТО СЛОВО и няма начин да не я приемаш. Не е "Критика на Готската програма" нито "Материализъм и емпириокритицизъм")))

ей, ама не се научихте.
цитирай
8. alexalexalex - protogenes
11.09.2011 08:30
за мен и съжаление не заслужават. защото повечето от тях са милиционери или леви лузъри)))
цитирай
9. анонимен - Виждащ съм,
14.09.2011 21:58
и ще ви кажа, че няма да мине много време и на библията ще се гледа като на обикновена компилация изиграла своята политическа роля.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexalexalex
Категория: Тя и той
Прочетен: 2430121
Постинги: 520
Коментари: 8560
Гласове: 3924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930