Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2012 08:34 - Защо комунизмът даде фира - историческа справка
Автор: alexalexalex Категория: Политика   
Прочетен: 28012 Коментари: 98 Гласове:
14

Последна промяна: 18.03.2012 08:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Другарите Маркс и Енгелс казаха, че комунизмът ще дойде.

Като един старозаветен пророк другарят Маркс гробокопаеше на пустия капитализъм, възползвайки се от труда на малолетните роби във фабриките на другаря Енгелс. Защитникът на работниците НИКОГА не е работил, а е дерибействал на гърба на деца, работещи по 14 часа.

Самият пък другар Енгелс обясни в труда си "Произход на семейството, частната собственост и държавата" , че комунизмът или трябва да победи в целия свят или няма да го бъде.

Малко по-късно другарят Ленин реши, че може да построи комунизъм в една отделна държава. За негово огромно съжаление не можа да го направи в сравнително развитата Германия и му се наложи да се мъчи с Русия.
Използвайки популистки лозунги като "Граби ограбеното" и опирайки се на най-ниските инстинкти на разни лумпени , другарят Ленин успя да потопи в кръв една огромна страна и да я ограби до шушка.
Тъй като самият той почти до 1921 година не е вярвал, че руският народ ще го изтърпи, предвидливо е ограбил (с помощта на садиста Джержински) огромни количества злато и диаманти , предвидливо изпратени в Швейцария, а самият той е имал в касата си поне 7 фалшиви паспорта и е бил готов да побегне във всяка една минута.
За негово щастие лумпените са харесали лесния живот, предложен от болшевиките и са удавяли в кръв всяка съпротива.
Във всяка друга държава това нямаше да се случи. Но използвайки изостаналостта на народа, вярата му в предопределеността и народопсихологията (+ терор, концлагери и политически убийства) другарят Ленин укрепва властта си, докато в крайна сметка сифилисът не го изхфърля от сцената. До толкова го изхвърля, че мозъка му е тежал около 1 килограм - едната половина е била изсъхнала. Доктори твърдят, че садизма и параноята са от сифилиса, но аз толкова не разбирам и не мога да го твърдя със сигурност.

Тогава се появява другарят Сталин. Най-великият банков обирджия, параноик и садист (това не означава непременно, че е глупав), другарят Сталин разбира, че комунизъм в една отделна държава не може да има.
Развивайки Лениновото учение другарят Сталин започва да се оглежда настрани и да търси начини да разширява територии.
С една основна цел - ДА ПРЕВЗЕМЕ СВЕТА. Или поне Европа и Азия.
Защото дугарят Сталин го е видял на живо - от "най-добрия строй" бягат. Бягат всички (без лумпените). Строиш им огради - бягат, стреляш по тях - бягат, оставяш семействата им за заложници - бягат. Единственият начин да ги спреш е ДА НАПРАВИШ ТАКА, ЧЕ ДА НЯМА КЪДЕ ДА ИЗБЯГАТ.
Не случайно другарят Троцки е изхвърлен като мръсно коте от ЦК, а след това и от Русия - дребният садист е искал да си топи краката в топлите морета на Индия (очевидно е имал комплекс да бъде Александър Велики), без да разбира големия замисъл - или всичко или губим.
И другарят Сталин започва да се готви за война. Голяма война, за да постигне мечтата на Енгелс - една държава, световна, от която няма къде да се бяга.
Използвайки един друг дребен садист (другаря Хитлер, националСОЦИАЛИСТ) другарят Сталин обучава немски офицери в Съветска Русия (Германия е била ограничена във военното дело след ПСВ), обучава как се правят коцлагери (ГУЛАГ работи с пълна сила), въоръжава и дава безброй ресурси на зараждащата се супер сила - Германия на Хитлер.
Не случайно през август 1939 година Хитлер и Сталин си разделят Полша (другарят Сталин избива с изстрели в тила цвета на полското офицерство - изветното клане в Катин) и другарят Хитлер набързо (блицкриг) превзема половин Европа и се спира пред Ламанша, напъвайки да вземе и Англия.
В това време другарят Сталин окупира Прибалтика и седи в очакване да мине и да "освободи" Европа.
Историята още не казва кога и защо другарят Хитлер се усеща, че другарят Сталин го е прекарал. Прекарал го е така, че през 1945 година на другаря Хитлер ще му се наложи да си пръсне главата в един подземен бункер в Берлин.
Но вече е късно - другарят Сталин освобождава само една част от Европа (и ние сме от освободените, за жалост) и мечтата на Енгелс не е изпълнена. 
Няма ЕДНА ДЪРЖАВА, има друг свят, към който пак бягат.
Не случайно другарят Сталин, върховният главнокомадващ, НЕ ПРИЕМА ПАРАДА НА ПОБЕДАТА. Защото знае, че не е победил. 
Някой знае ли, че 9 май по времето на другаря Сталин НЕ Е БИЛ ПРАЗНИК, обикновен работен ден е било, защото в крайна сметка ПОБЕДА НЯМА. Системата е пробита - изтича и това е.

След смъртта на другаря Сталин другарят Хрушчов се опитва да запали 3-та световна война (Кубинската криза) и само самоотверженото самоубийство на Олег Пенковски спасява света. Тогава се пръква и СТЕНАТА - последния опит на комунизма да оцелее. Берлин става онази разделна точка, която показва - без една единствена държава комунизмът е обречен. Защото даже и през тази стена бягаха - по невъзможни начини.
Точно до Чек пойнт Чарли е Берлин се намира музея на бягството през Стената. Ходил съм поне 3 пъти - това е еманация на човешкия свободен дух и показва садистичната същност на комунизма повече, отколкото всичко друго.

Другарят Брежнев продължи линията на противопоставянето, освободи чехите, влезе в Афганистан, подпали граждански войни в половин Африка и Южна Америка, но всуе - комунизмът вече беше предал богу дух и беше на подържащи системи.
Безумната военна машина на социализма не можа да издържи на напъна на прогнилия империализъм. "Борбата за мир" донесе няколко милиона жертви и финансов фалит.
Последите опити за спасение от другаря Горбачов завършиха с опита за преврат през 1991-ва от най-гнусните войнстващи комунисти и това беше края.

Извод - една извратена система, която се опира на вечната жажда на лумпените не може да съществува. Лозунгът : "Ще работим все по-малко и ще получаваме все повече" е лозунг за мързеливи идиоти. Държавната комунистическа бюрокрация НЕ МОЖЕ да управлява добре и води дори богати на ресурси страни към купонна система и глад.


п.с. Моля, ако левите имат да кажат нещо по темата да се придържат към нея, а не да ме питат "Що биете негрите?".

п.п.с. Мило бе, ама много, много ми липсваш.




Гласувай:
16



1. alexalexalex - странно, ама много
18.03.2012 09:15
гледам, че апологетите на комунизма (или поне 2-ма от тях) са прочели постинга, ама една дума не казват :))))

брей, защо ли?

проверихте ли от коя година СССР празнува 9-ти май? Още не сте? Я погледнете:)
цитирай
2. анонимен - Капитулацията на СССР и соцлагера е подписана на На 13 август 1961 г.
18.03.2012 09:32
с изграждането на Берлинската стена и дефакто признаването, че при капитализма е по-добре. Апропо, Стената е изградена от позиция на силата и в нарушение на подписаните споразумения в Подсдам. Алекс, това е също един от въпросите, на които комунетата не щат да ми отговорят. Защо не даваха на хората да идат и да видят, какво е на Запад и стреляха по тях. При Кушела питах за два свалени пътнически самолета-нарушители. Барабар с пътниците. Ами, да не съм питал, защото:
а. Да си пилот е била трудно и по тази причина не можело да се лъже
б.Не съм бил патриот и излагам родината си
в. Трудно било да вечер да се различи военен от пътнически самолет
и прочее глупости. А и двата самолета са третирани като "нарушители" и отстреляни. Също като хората нарушители на границата и съответно отстреляни.
цитирай
3. анонимен - Сега се обмислят и са пишат есетата. Потрай малко.
18.03.2012 09:33
alexalexalex написа:
гледам, че апологетите на комунизма (или поне 2-ма от тях) са прочели постинга, ама една дума не казват :))))

брей, защо ли?

проверихте ли от коя година СССР празнува 9-ти май? Още не сте? Я погледнете:)

Алекс, ще те вечноамбърясам, бе! Имам си фенове, които ходят по мене и пишат ли пишат. :-)))))))))))
цитирай
4. alexalexalex - катана
18.03.2012 09:41
разбери бе - Амбърщиата е измама, при мен е спор :)))

относно фирата на комуизма - дал съм само есенцията, ако ги запукам с факти ще трябва да се скрият в Северна Корея :)))

на въпроса :"Защо бягаха" никой не може да даде смислен отговор?
смешна работа :)
цитирай
5. анонимен - Комунетата бягат от фактите, като китайци от светъл комунистически капитализъм
18.03.2012 09:44
alexalexalex написа:
разбери бе - Амбърщиата е измама, при мен е спор :)))

относно фирата на комуизма - дал съм само есенцията, ако ги запукам с факти ще трябва да се скрият в Северна Корея :)))

на въпроса :"Защо бягаха" никой не може да даде смислен отговор?
смешна работа :)

Като имам време ще събера на едно място аргументи в полза на соца и ще ги публикувам.
цитирай
6. karambol5 - Баси. . . Що биете негрите ?;))))...
18.03.2012 09:49
Баси ...Що биете негрите ?;))))))))))))
Добро утро и на вас ..как изобщо размърдваш мозък толков арано .... А ..да ..Ьрни :))
цитирай
7. анонимен - Няма да бъбря за амбърщината, че е извън темата
18.03.2012 10:10
alexalexalex написа:
разбери бе - Амбърщиата е измама, при мен е спор :)))

относно фирата на комуизма - дал съм само есенцията, ако ги запукам с факти ще трябва да се скрият в Северна Корея :)))

на въпроса :"Защо бягаха" никой не може да даде смислен отговор?
смешна работа :)

Като ми мине доброволната карантина и изкъркаме уискито, ще публикувам нещо кощунствено. Една съпоставка между болшевизъм, фашизъм и националсоциализъм /не е ново, като познание/ и ще разритам така кошера на комунетата, че свят ще им се извие. Вярвай ми.
цитирай
8. babikqn - Аре
18.03.2012 10:15
стига си внасял омраза! не разбираш ли, че нарочно ни разделят на партии, нации, раси, религии, сексуалност? ей, такива кат теб да се зарибяват! Комунизма му бил виновен! Ние, хората сме си виновни за омразата! Ако бяхме добри един към друг, ако правехме добро, вместо да се мразим, щяхме да сме непобедими.
цитирай
9. vmir - Най-печалното беше, че само щата Калифорния имаше по-силна икономика от целия соц лагер накуп,
18.03.2012 10:19
ама мързеливците все лъжеха, че ахааааа и ще задминем хамериканците. Даже бай Тошо в средата на 80-те беше заел позата на загрижен за дълговете на САЩ, че превишавали бюджета на великия братски СССР, ама все пропускаше да каже, че тогава бяха чувствително под 10% от щатския бюджет. Е, биваше си ни с нашите 20 милиарда БВП да се кахърим за щатите с техните нищожни тогавашни 5000-6000 милиарда БВП, а и днес червените смешници припяват на тогавашните палячовски изцепки на бай Тошо.

Да напомням ли, че БВП на България, СССР и всяка от страните на соцлагера беше строго секретна информация не, защото не беше публична тайна, а за да се разграничават интересуващите се от неинтересуващите се на шпиони и патриоти.
цитирай
10. pantaleev - Алекс уважавам те,
18.03.2012 10:22
Ама от 22 години дъвчем тази дъвка. Живеем тук и сега, ако нон стоп обсъждаме миналото, какво бъдеще ще имаме брат?
цитирай
11. vmir - 10. pantaleev,
18.03.2012 10:29
pantaleev написа:
Ама от 22 години дъвчем тази дъвка. Живеем тук и сега, ако нон стоп обсъждаме миналото, какво бъдеще ще имаме брат?


Вярваш ли си, че е все едно дали знаеш или те лъжат? Не вярвам да си чак толкова безнадеждно тъп.
цитирай
12. babikqn - а ти си още по-тъп!
18.03.2012 10:34
vmir написа:
pantaleev написа:
Ама от 22 години дъвчем тази дъвка. Живеем тук и сега, ако нон стоп обсъждаме миналото, какво бъдеще ще имаме брат?


Вярваш ли си, че е все едно дали знаеш или те лъжат? Не вярвам да си чак толкова безнадеждно тъп.

Пантича е прав. Ама на такива кат вас, им е по-лесно да обвиняват за всичко някого, отколкото сами да направят света по-добър. Имате нужда да мразите, да всявате омраза, защото самите вие нищо не струвате!
цитирай
13. babikqn - ще дъвчете още 220 години
18.03.2012 10:35
дъвката : Комунистите са ми виновни, че не съм добър в нищо.
цитирай
14. pantaleev - vmir
18.03.2012 10:37
И тебе те лъжат вмирка. Ти се държиш като безмозъчен фен на ГЕРБ и Бойко Борисов забравяйки че произхождат от това което мразиш.
И говоря с Алекс а не с теб, въобще те прескачам и не ти чета глупостите. От 10 изречения които пишеш, я има едно точно, я няма.
цитирай
15. alexalexalex - karambol5
18.03.2012 10:38
Ърни е проклет, ама много :)
към събуждането през уикенда се отася като Станишев и Моника към лобистки пари - демек, безпощаден е. :)



цитирай
16. pantaleev - babikqn
18.03.2012 10:40
Е чакай добри са в нещо. В евтиния благотворителен PR в blog.bg, някой и по телевизията ги даваха. От една трагедия искаха да стават известни по едно време.
Както и да е
цитирай
17. alexalexalex - 8. babikqn
18.03.2012 10:41
я кажи къде видя омраза????

при мен????

че аз да не съм Че Гевара и да разстрелвам опоненти за кеф?
да си ме видял да водя "борба за мир" :)))

точно и само в името на човешкото добруване историята трябва да се познава. защото , ако познаваме историята, може да повтарямв грешките и.

а това е тъпо.

поздрави
цитирай
18. alarmonline - Комунизмът даде фира,
18.03.2012 10:42
защото се е пръкнал като една безумна идея в няколко болни мозъка,
а няколко други още по-болни го "реализираха" в най-извратения му вариант
като използваха полуграмотни или напълно неграмотни фанатизирани лумпени.

Този "комунизъм" е минало.

Сега се разиграват други сценарии и само практиката в реално време показва кои са успешни и кои не.
цитирай
19. vmir - 13. babikqn - ще дъвчете още 220 години
18.03.2012 10:44
babikqn написа:
дъвката : Комунистите са ми виновни, че не съм добър в нищо.


Ти ако си некадърник, аз съм добър в доста неща и затова не понясям простаци да лъжат от мое име колко добре съм бил живял при комунизма. А Пантича е тъп като слонски задник, иначе нямаше да дрънкалосва, че знаел "истината", след като не е способен и едно логично умозаключение да направи. Тапири смотани и лъжливи.
цитирай
20. alexalexalex - 9. vmir
18.03.2012 10:44
не говоря за икономика, че там нещата са по-страшни.
говоря за сбъркаността - няма как "на всекиму според потребностите, от всекиго - според възможностите".
докато лумпените не си избият от главата тази максима - все ще има бленуващи социализъм.

хората не са равни, за щастие - раждаме се равни, ама после не сме.
едни се напъват, учат, работят. други - мързелуват и чакат социализъм :)))
цитирай
21. alexalexalex - 10. pantaleev
18.03.2012 10:45
за да имаш въобще бъдеще - трябва да познаваш миналото.
иначе не става.
цитирай
22. alexalexalex - 13. babikqn
18.03.2012 10:47
можеш ли да оспориш нещо от написаното в постинга или си като овчарите от Моголия, които не бяха чели Солжиницин , ама не бяха съгласни с него :)))

дай факти, не комунистически лозунги.
цитирай
23. alexalexalex - 18. alarmonline
18.03.2012 10:49
аз в момента съм волтарианец - демек, по Волтер - всеки да си копае градинката и да не вярва в световния заговор (това със заговор е моя вметка) :)))
цитирай
24. pantaleev - vmir
18.03.2012 10:50
А ти като кавъв задник си тъп - тъпирски ли? Ти си баси боклука бе вмирисан вмир. Ей за това България е в това положение - делиш хората на сини, червени, бенбени. Онзи такъв, втори онакъв.
На много отворен се правиш тук в блога, а си загуби граматиката пред камерите на БТВ преди година. Бас държа че и в реала си такъв - някакъв здраво комплесиран чичак който не живее добре сега и търси вината в миналото и в отдавна покойни хора. Голем си "умник"
цитирай
25. vmir - 20. alexalexalex
18.03.2012 10:51
alexalexalex написа:
не говоря за икономика, че там нещата са по-страшни.
говоря за сбъркаността - няма как "на всекиму според потребностите, от всекиго - според възможностите".
докато лумпените не си избият от главата тази максима - все ще има бленуващи социализъм.

хората не са равни, за щастие - раждаме се равни, ама после не сме.
едни се напъват, учат, работят. други - мързелуват и чакат социализъм :)))


Вече съм преглътнал наличието на тапирите, въпросът е да ги позиционираме на правилното им място. Не съм съгласен на глупак, който повтаря като изоглавен, че миналото нямало значение (когато се различава от Кушеловите глупости), да бъде възлагана умствена работа. Лопата, чук или метла е неговият работен инструмент, а не мозъка.
цитирай
26. pantaleev - П.П
18.03.2012 10:58
И какво като ги пишете тези работи - нещо ще промените ли? Хабите си нервите в най неградивното нещо. Толкова от мен, по принцип не коментирам политика именно заради това - тъпо е. Превръщаш се във вечно недоволен мърморко, ама мърморко фен на Бойко, Цецо и тем подобни. За жалост блога отдавна замести пейката пред блока, и позволи на всякакви от все страни - репресирани, депресирани, комплексирани и всякви други ирани да се жалват.
цитирай
27. vmir - 24. pantaleev,
18.03.2012 11:00
pantaleev написа:
А ти като кавъв задник си тъп - тъпирски ли? Ти си баси боклука бе вмирисан вмир. Ей за това България е в това положение - делиш хората на сини, червени, бенбени. Онзи такъв, втори онакъв.
На много отворен се правиш тук в блога, а си загуби граматиката пред камерите на БТВ преди година. Бас държа че и в реала си такъв - някакъв здраво комплесиран чичак който не живее добре сега и търси вината в миналото и в отдавна покойни хора. Голем си "умник"


Толкова си тъп, че не си кадърен дори едно твърдение да формулираш, затова се задоволяваш да преобръщаш фактите. Никъде не съм се оплаквал от живота си след комунизма - набий си го в тъпата кратуна и недей да лъжеш по най-тъпия и бездарен начин.
цитирай
28. vmir - 26. pantaleev,
18.03.2012 11:03
pantaleev написа:
И какво като ги пишете тези работи - нещо ще промените ли? Хабите си нервите в най неградивното нещо. Толкова от мен, по принцип не коментирам политика именно заради това - тъпо е. Превръщаш се във вечно недоволен мърморко, ама мърморко фен на Бойко, Цецо и тем подобни. За жалост блога отдавна замести пейката пред блока, и позволи на всякакви от все страни - репресирани, депресирани, комплексирани и всякви други ирани да се жалват.


Продължавай бе, приказвай си глупостите. Без тях може да те помислим за умен.
цитирай
29. анонимен - Когато прочета нещо от БабикянПантелеевци ми става смешно
18.03.2012 11:05
Отделно ме забавляват Венцивци и Кушели. някакъв си люлински подрастващ, който пише бенбен вместо пембен, дава оценка на мъж, който е светлинни години пред него като знания, образование и квалификация. Аре у лево, детската градина и да седне и прочете по нещо. Че ще се изпитваме по математическите методи за оценка и анализ на микро и макро икономически нива и ще стане страшно. А като започнем да се изпитваме по история, ще ви върна в яслите.
цитирай
30. анонимен - Любо, мани го тоя подрастващ с жълто около устата. Не си заслужава труда.
18.03.2012 11:06
vmir написа:
pantaleev написа:
И какво като ги пишете тези работи - нещо ще промените ли? Хабите си нервите в най неградивното нещо. Толкова от мен, по принцип не коментирам политика именно заради това - тъпо е. Превръщаш се във вечно недоволен мърморко, ама мърморко фен на Бойко, Цецо и тем подобни. За жалост блога отдавна замести пейката пред блока, и позволи на всякакви от все страни - репресирани, депресирани, комплексирани и всякви други ирани да се жалват.


Продължавай бе, приказвай си глупостите. Без тях може да те помислим за умен.

цитирай
31. pantaleev - Савичка
18.03.2012 11:11
Първо спри да повтаряш глупостите на твоята дружка курвата Галина. Нито ме знаеш, нито ме познаваш кой съм, а и няма да резбереш.
Второ това тук е блог, и всеки ще си пише каквото си иска и когато си иска. Това не са ти твоите частни лекционни курсове където да се показваш като експерт по машиностроенето. Поправяй си там колите, рейсовете и си трай.
цитирай
32. анонимен - Комунизма хич не е дал фира. Напротив.
18.03.2012 11:13
alarmonline написа:
защото се е пръкнал като една безумна идея в няколко болни мозъка,
а няколко други още по-болни го "реализираха" в най-извратения му вариант
като използваха полуграмотни или напълно неграмотни фанатизирани лумпени.

Този "комунизъм" е минало.

Сега се разиграват други сценарии и само практиката в реално време показва кои са успешни и кои не.

Като погледнеш географски /Китай, Русия,Белорусия,България/, ще ти стане ясно, че на базата на историческите идеологеми се е проснал марксовия монополен комунизъм под формата на частен монополен капитализъм.
При Кушела многопишещия Венци се изтресе, че монархофашистите /баси и термина/ не били българи.
цитирай
33. alexalexalex - 26. pantaleev
18.03.2012 11:14
хайде и ти амбъряса и започна да ми даваш акъл какво да пиша В СОБСТВЕНИЯ СИ БЛОГ :))))

цитирай
34. анонимен - Дечко, да наречеш една жена, курва е просташко.
18.03.2012 11:17
pantaleev написа:
Първо спри да повтаряш глупостите на твоята дружка курвата Галина. Нито ме знаеш, нито ме познаваш кой съм, а и няма да резбереш.
Второ това тук е блог, и всеки ще си пише каквото си иска и когато си иска. Това не са ти твоите частни лекционни курсове където да се показваш като експерт по машиностроенето. Поправяй си там колите, рейсовете и си трай.

С най-голямо удоволствие ще те срещна с въпросната курва и ще те помоля да и го кажеш в очите. Къш бе, недоебляк!
Алекс, извинявай.
цитирай
35. ok3223 - Е хеее...
18.03.2012 11:19
3 пати по Алек.
Що се задаваш като смачкан рапон.
90% от написаното е буламач от банални лъжи на добре платени лакейчета на властната класа и партия, която се грижи, джобчетата на нейните клакьорчета да не са празни.
Ако на теб ти плащат да сееш заблуди и лъжи, и чучиш на компа от сутрин до вечер, на люде като нас, се налага да се трудят, за да има готовановци като твоя милост какво да папат.
За да те опровергае човек точка по точка, което е лесна и обемиста, но-о, като краен рузултат - безполезна работа; защото такива като теб И Катанагата не се интересуват от факти и документи, А ОТ ПАРИТЕ, КОИТО НЯКОИ БИ ИМ НАБРОИЛ, ЗА ДА ЗАПЕЯТ ПО НАПИСАНИТЕ ОТ НЕГО НОТИ.
Май се натискаш да земеш лебо на Катанага сан.
До вчера той ни сервираща фалшви "факти и документи" от съмнителни архиви, а днес, ти изсираш цяла верига от полулъжи и полуистини, с които искаш да шашнеш благоверните и поизглдняли българе.
Народът поумня за изминалите 22 год псевдодемокрация, все повече и повече поумнява, горчивия опит учи на много неща,
И ТАКИВА КАТО ТЕБ ДНЕС СА МУ ВЕЧЕ ЯСНИ...
Няма да земеш в историята мястото на Гъобелс...
Той беше черен гений на пропагандата и ерудиран немски д-р на философията, а ти си обикновен герберастки наемник.
цитирай
36. vmir - 30. katana - Любо, мани го тоя подрастващ с жълто около устата. Не си заслужава труда.
18.03.2012 11:22
katana написа:
vmir написа:
pantaleev написа:
И какво като ги пишете тези работи - нещо ще промените ли? Хабите си нервите в най неградивното нещо. Толкова от мен, по принцип не коментирам политика именно заради това - тъпо е. Превръщаш се във вечно недоволен мърморко, ама мърморко фен на Бойко, Цецо и тем подобни. За жалост блога отдавна замести пейката пред блока, и позволи на всякакви от все страни - репресирани, депресирани, комплексирани и всякви други ирани да се жалват.


Продължавай бе, приказвай си глупостите. Без тях може да те помислим за умен.



Прав си, но пък и недоразвития също е човек и е хуманно да бъде предупреден преди да бъде наритан за глупостите и най-вече за лъжите си.
цитирай
37. pantaleev - alexalexalex
18.03.2012 11:22
Хайде сега ще ми се обиждаш :) Да си писал хвалебствия ти за ГЕРБ, говорих общо ;)
цитирай
38. pantaleev - katana
18.03.2012 11:25
А тази жена да ти се пише приятел с цел доносничество какво е? Много културно и възпитано нали? Именно чрез "люлинския" разкрих вашета дружба и будни мои приятели ме имформираха. Също така миналата седмица я изкарах извън нерви и от анонимен коментар си призна че пише анонимно.
Много сте лесни човек да ви пусне по пързалката ей!
цитирай
39. alexalexalex - Ще налагам цезура, ей!
18.03.2012 11:26
моля по темата - ще ви трия за лични нападки.
някой ще каже ли нещо по фактите, например :

1. Е ли дерибействал другарят Маркс на гърба на малолетни (14-15 годишни) , работещи по 14 часа или е работил в тухларна и с пот на чело е изкарвал пари?

2. Написал ли е Енгелс , че комунизма е възможен само , ако светът е една държава?

3. Ленин ли е измислил първите коцлагери и имал ли е злато и диамати в швейцарски банки, както и 7 фалшиви паспорта?

4. Готвил ли се е за война Сталин, за да "освободи" Европа?
.........

ей такива неща, а не лични нападки.
цитирай
40. alexalexalex - 35. ok3223
18.03.2012 11:29
може ли с по 2 изречения да ме опровергаеш или ще се пънеш като Станишев на партийна сбирка.

относно висенето на компа - само събота и неделя, и то не през цялото време :)
ако пиша през седмицата е вечер, че за разлика от левите лапачи аз бачкам и то по много :)

дай факти, че иначе си смешен :)
цитирай
41. alarmonline - Алекс,
18.03.2012 11:33
т. нар. "световна конспирация" е прах в очите на лековерните наивници :)

А за всеки нормално мислещ човек сляпата вяра без адекватна информация и лична преценка си е фанатизъм от най-чист и взривоопасен вид :)

п.п. Щях да кажа: "това го знае всяко хлапе", но като гледам част от коментиралите, вече не съм сигурна :))))
цитирай
42. alexalexalex - 41. alarmonline
18.03.2012 11:41
намислил съм да напиша постиг по темата за световната конспирация - кой, защо и как дрънка простотии :)))

интересно, обаче, че на въпросите ми левите здрави сили не отговарят.

дали пък не задавам сложни въпроси???? :))))
цитирай
43. анонимен - Абе и аз ги питам, как го виждат това тяхно "солидарно общество"
18.03.2012 12:14
alexalexalex написа:
намислил съм да напиша постиг по темата за световната конспирация - кой, защо и как дрънка простотии :)))

интересно, обаче, че на въпросите ми левите здрави сили не отговарят.

дали пък не задавам сложни въпроси???? :))))

Те ми отвръщат с вода от 9 дерета и как по документи, соца е бил връх на сладоледа. Ами то и Гърция си беше връх на сладоледа по документи, пък виж какво стана.
Значи, когато Венци написа, че Хитлер и Сталин дошли на власт с избори, получих сърцетуп. Когато написах, че в националсоциалистическа Германия е въведено правото на 18 дневен годишен платен отпуск, а във Франция, по същото време социалистите не са се преборили и за 4 дневен такъв, а в РСФСР е била въведена "Трудовата мобилизация" и на непълнолетни, замълчаха, като Кутев за червено куфарче.
цитирай
44. alexalexalex - катана
18.03.2012 12:17
то е заложено от другаря Маркс - дерибейства на гърба на децата и гробокопае на капитализма.

дето вика народа - не слушай попа какво говори, а го гледай какво прави :)

е, както и да го гледаш - дерибей! :)))
цитирай
45. анонимен - Знаеш ли, аз притежавам едно рядко и доста ценно издание "Заблужденията на марксизма"
18.03.2012 12:23
alexalexalex написа:
то е заложено от другаря Маркс - дерибейства на гърба на децата и гробокопае на капитализма.

дето вика народа - не слушай попа какво говори, а го гледай какво прави :)

е, както и да го гледаш - дерибей! :)))

От край време се каня да я поствам при мене. Или поне на части. Ти си знаеш, но другите не знаят, как са лъгали Маркс, Енгелс и Ленин.
И да допълня. Хлапетата и червените чичковци и лелки, дали знаят за доктрината "Износ на революция" и съответното подпомагане с пари, оръжие и хора на местните кандидат дерибеи?
Най-познатия /е, не много познат/ пример е войната с Финландия. Докато съветската авиация е дънела мирни градове, Молотов е лъгал, че са пускали помощи и храни на гладуващите фински работници. От там идва и названието "коктейл Молотов". Когатно съветите са тръгнали с танковете да освобождават, фините са ги замервали с фабрично произведен коктейл със съответния надпис. Абе, от Иван Грозни руснаците се напъват да обединяват, освобождават и градят империя, само сменят идеологемата.
цитирай
46. alexalexalex - катана
18.03.2012 12:40
не обвиявай един цял народ заради група идиоти, да те замоля.
не са виновни руснаците за Ленин, нито немците за Хитлер, нито даже италиянците за Мусолини.

проблемът е в лумпените.
колкото повече лумпени има - толкова повече социализъм се строи.
мечтата да не работиш нищо, а да получаваш всичко е изконна за лумпенизираните идиоти и ги прави агресивни масови убийци.

в това е въпроса, не в руснаци или немци :)))

Ленин не е лъгал, Енгелс също - или поне аз не съм ги засякъл в лъжа.
Маркс, обаче, съм го хващал - лъже като индобългарин и преиначава факти. Можеш да провериш тезата му за броя на влаковите катастрофи в Англия (един от примерите в Капитала) и да видиш истината.
Цялата му теория е основана на лъжливи факти :)))

Онези двамата хубавци са си го казвали директно и не са лъгали :
- другарят Енгелс е обяснил как цялото население на земята трябва да е организирао в трудови армии, с еднакви униформи, без пари и с общи жени (ГУЛАГ)
- другарят Ленин е казал, че ако трябва ще избие 90 % от руския народ, но останалите 10 % ще живеят при комунизма :)))

проблемът на здравите леви сили е, че не четат, а аз чета - и като давам факти бягат като Станишев от въпроса за кинтите, дето гепи Моника или като Гоце за архара :))))
цитирай
47. venziko - може би
18.03.2012 12:42
Комунизма се провали защото не довършиха делото на Сталин. Прочети за Сталинското икономическо чудо и ще видиш истината. Там е истината в http://www.greatstalin.ru/
цитирай
48. zabavnata - Експерти по комунизъм, ей !:)))
18.03.2012 12:46
Темата Ви е колкото забавна, толкова неадекватна и неактуална. От написаното личи, че никога, ей така, от обща култура поне не сте чели "КАПИТАЛЪТ".
Идеята като цяло е една утопия. Не случайно в световен мащаб едни от най-големите "бизнесмени" са продукт на КГБ, ФБР, ДС и т.н. И докато разни малоумници проповядват идеи за светло бъдеще техните деца и внуци играят "аристократи" и "бизнес мозъци".
Карайте се за Галина, Капина, Калина и така нататък, но за политика и икономика недейте, че сте много повърхностни.
Хубав ден на всички идиоти дето си мислят, че всичко е само БЯЛО и ЧЕРНО. На останалите - ОБИЧАМ ВИ!
цитирай
49. alexalexalex - 47. venziko
18.03.2012 12:49
Сталинското икономическо чудо е факт.
За 10 години превръща Съветска Русия в най-мощната индустриална държава.

НО

с цената на около 5 000 000 умрели от глад селяни (житото се е изнасяло навън, за да купува военни технологии), на около 20 000 000 затворници в ГУЛАГ - безплатен робски труд.

Ако го гледаш като икоомика - чудо е.
Ако го гледаш като човек - чудовищно зверство.

обикновено левите сили не гледате на нещата от човешка гледна точка, но ако ще се прави икономика с цената на умрели от глад деца - не на мен.

и икономическото чудо е само в областта на въоръжеието - по времето на Сталин лека промишлеост за населението няма. дори и елеметарна.

задай си елеметарния въпрос - защо имат партенки, а нямат чорапи? толкова ли е трудно да се направят :)))) ?

като отговориш на този въпрос - ще те питам и други неща.
цитирай
50. анонимен - Алекс, някак си пропускаш т.н. "национален манталитет"
18.03.2012 12:53
А той е съществен фактор за развитието на произволно посочена идеологическа доктрина. Ще посоча 2 примера. Познати на аудиторията.
Американската война във Виетнам и съветската война в Афганистан и реакцията на съответните нации.
Аз съм питал много хора, защо, по дяволите , руснаците все още крият истината за Втората световна война. В 8 от 10 случая отговорът е, "Истината е страшна и излезе ли на яве, ще започнат да питат, Защо?"
цитирай
51. alexalexalex - 48. zabavnata
18.03.2012 12:53
уважаема,
готов съм на дебат очи в очи на тема Капитала - да видим кой го е чел, какво е запомнил и какво е разбрал.
ти готова ли си?

само абсолюте лаик, който НЕ Е ЧЕЛ Капитала може да твърди, че идеята е утопия. Утопия е Томас Мор, Маркс си е чиста лъжа и измама :)))

навита ли си на такъв дебат - ти ще вземеш Венци да подсказва, аз мога и сам - да си проверим четенето :)))


ех, много сте смеши - утопия било :) че в него не се говори за "светлото бъдеще" бе, а само за лошото астояще :)))) къде е утопията????
цитирай
52. alexalexalex - катана
18.03.2012 12:56
и все пак не бих обвинил цял народ.

просто руските лумпеи са повече и са по-агресивни. Садисти, с една дума.

Но този народ е дал на света Пушкин, Лермонтов, Бердяев, Солжиницин, Набоков...

цитирай
53. анонимен - Ей, не си права. :-))) Виж какво е при Валентин Захариев в момента /Горубсо/ и ако това не е
18.03.2012 12:56
48. zabavnata - Експерти по комунизъм, ей !:)))
zabavnata написа:
Темата Ви е колкото забавна, толкова неадекватна и неактуална. От написаното личи, че никога, ей така, от обща култура поне не сте чели "КАПИТАЛЪТ".
Идеята като цяло е една утопия. Не случайно в световен мащаб едни от най-големите "бизнесмени" са продукт на КГБ, ФБР, ДС и т.н. И докато разни малоумници проповядват идеи за светло бъдеще техните деца и внуци играят "аристократи" и "бизнес мозъци".
Карайте се за Галина, Капина, Калина и така нататък, но за политика и икономика недейте, че сте много повърхностни.
Хубав ден на всички идиоти дето си мислят, че всичко е само БЯЛО и ЧЕРНО. На останалите - ОБИЧАМ ВИ!

истински и неподправен марксов капитализъм, здраве му кажи.
цитирай
54. анонимен - Абе, не го обвинявам! Въпреки, че същия тоя народ е изтрепал същата тази интелигенция
18.03.2012 13:02
alexalexalex написа:
и все пак не бих обвинил цял народ.

просто руските лумпеи са повече и са по-агресивни. Садисти, с една дума.

Но този народ е дал на света Пушкин, Лермонтов, Бердяев, Солжиницин, Набоков...

Пак ще дам пример от гледна точка на военните. сраженията при Бородино и Курск. И двете са спечелени демографски, с невероятни загуби в жива сила, не с тактика. За Бородино не знам точни загуби, но оценките за Курск са приблизително 50 000 германци, при приблизително 180 000 руснаци.
Сега ще ревнат "Ставай страна огромная" /че и тази песен са гепили комунетата/, ама не казват, че патриотизмът на съветите е бил подкрепян с тежки картечници зад настъпващите или отстъпващите.
цитирай
55. ok3223 - Смешни въпроси.
18.03.2012 13:18
1.Маркс работил от сутрин до вечер повече от 10 год.в английската национална библиотека над материали,които събирал за написването на 3-те тома на "Капиталът".СЪЗДАЛ e гениално съчинение,за което всички му свалят шапка.-Чел ли си го? -Не си.
Признат е редом с Адам Смит за един от най-големите икономисти на всички времена.Бил е д-р по философия,журналист и политик,издавал е вестници в Германия и Франция.
Прехранвал се е с кореспонденции и анализи на икономически и политически проблеми,които се публикували в американски вестници.
Подпомаган е от Енгелс,който е пръв негов приятел и последовател.Бил ерген и представител на фирма на баща си в Англия,с добри финансови възможности.
Преди няколко години немците по немската телевизия бяха помолени да посочат:-Кой е най-великият немец на всички времена?-Категоричният отговор бе Конрад Аденауер, като на 2-ро място бе поставен Карл Маркс.-Нещо да казва това?
2.Това е било теза на Енгелс,която някои поддържат и днес.
3.Ленин е имал фалшиви паспорти като нелегален революционер,издирван за арест от руската и европейските полиции.
Парите и скъпоценности в швейцарски банки са измислици на болни мозъци.Бил е аскет и изключително скромен,културен и начетен.Лагерите са дело на Сталин и Берия.Бил е мек с опонентите.
4.Сталин е знаел,че СССР при пръв удобен случай ще бъде нападнат от Германия или от коалиция от европ.държави.
И,доколкото са позволявали възможностите на СССР, е подготвял съветската държава и армия да отразят нападението,което се и случва през ВСВ.
Сталин е бил умен политик,който знаел твърдо реалностите в световната политика,и никога не си е поставял за цел да "освобождава" Европа.
Реториката е едно-фактите друго.До последно е поддържал добри отношения с немците.Печелел е време за подобряване подготовката на армията за отразяване на предстоящото нападение.
Надценил ХИТЛЕР.До последно не вярвал,ЧЕ ТОЙ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ВОЙНА НА ДВА ФРОНТА...
цитирай
56. venziko - До alexalexalex
18.03.2012 14:01
Ти въобще прочете ли сайта. а за жертвите това е лъжа и пропаганда. в този сайт са дадени точните жертви. Прочети и ги публикувай данните за да разберат хората истината
цитирай
57. alexalexalex - 55. ok3223
18.03.2012 14:08
уважаеми другарю,
не сте просто неграмотен, а очевадно неграмотен :)

бихте ли цитирали (може и с линк) кои видни американски икономисти твърдят, че Маркс е гений - с имеата им, моля.
по отношение на другаря Ленин - том 32 от Избраните съчинения, в писмата, някъде след страница 200 много добре е написано за концлагерите :)))

относно Сталин - имате нужда от допълнителна партийна подготовка - прочетете речта на Хрушчов на конгреса , там е обяснено :)))

п.с. Старшина ли беше в казармата или само сержант, че ми е чудно?
цитирай
58. alexalexalex - 56. venziko
18.03.2012 14:12
вместо да четеш глупави комунистически сайтове я прочети другаря Шолохов - разказва една смешна история как в Украйна варят жаби и децата ядат брезови кори.
Другарят Шолохов е правоверен сталинист, така че не си измисля :)

След Шолохов ще ти препоръчам и още :))))
цитирай
59. анонимен - Рано или късно се опира до изключителната некомпетентност на Окейчовци
18.03.2012 14:19
И такива дискусии се опират до частни уроци по стратегия, тактика и икономика.
За Окейчо и Венцико, като страстни писачи се обръщам. Значи, ако ви видя сутрин по маратонки, анцуг и тениска, аз знам че отивате да бягате, колкото и да разправяте, че отивате на опера. /Операта е сценично произведение, където разни хора пеят разни неща/.
Когато видиш масовите типове въоръжения в съответните войски и тяхната дислокация по направления, веднага ти става ясно, кой и за какво се готви. Във вашите кратуни производството на оръжие представлява нещо подобно на магия.
Някой махва с ръка и тутакси започваш да произвеждаш танкове. Или самолети. В завода, където преди си произвеждал перални или клечки за зъби. Не става така. Трябват ти суровини, материали, енергия и окомплектовка. Прибави и обучението на хората. Всичко това струва кинти. Та, да се върнем на типвете въоръжение.
Танкът е нападателно оръжие. Лекият танк е още по-нападателно оръжие.
СССР е имал повече танкове от всички страни в света взети заедно.
Щурмовият бомбардировач е нападателно оръжие. СССР е имал повече щурмови бомбардировачи от всички страни, взети заедно.
Тежкият бомбардировач е отбранително оръжие. В СССР са имали стотина, но с двойно предназначение. Да пренасят и десантчици.Но са спрени от производство в началото на 30-те години.
Да не влизам в подробности, но си направете проучванията от сериозни източници. Да ми цитирате разни порно /пропагандни/ сайтове е тъпо. Четете спомените на съветските командири. Там си пише.
цитирай
60. bezmitove - alexalexalex
18.03.2012 14:22
Както писах и в моя блог, и в другия постинг комунизма е създаден не заради безсмислиците които си писал и тук, а защото капитализма е мъртъв още от 20-30 г. на ХХ в., след което до днес го държат на изкуствено дишане. Така създават комунизма като враг на капитализма използвайки старата максима "Разделяй и владей".+"Лошото и доброто ченге"+Нашите са добрите, а вашите са лошите.
Така и тук се дърляте привържениците на капитализма срещу привържениците на комунизма!
Е до кога?!
Толкова и едните и другите няма ли да схванете накрая, че и капитализма и комунизма са мъртви?????????????????
цитирай
61. iidresidual - а да напишеш нещо, което не знаем?
18.03.2012 15:16
това си го мантруваме по 3 пъти на ден. между другото относно маркс, трябва да правиш разлика между маркс като икономист, политичски мислител и социален активист.
отностно експлоатациятия в заводите, капитализмът също отбелязва много високо.
всички чакаме следващият ти пост относно защо 'капитализмът даде фира', в смисъла на Смит, Рикардо, Валраз, Хикс, Хайек, Фрийдман, Лукас, Прескът... да не изброявам. Щото той откровено си дава фира!
цитирай
62. alexs - За Олег Пенковски не се е самоубил
18.03.2012 16:28
"Распространено утверждение, что Суворов утверждал, что Пеньковский был не расстрелян, а заживо сожжен в печи крематория. Вся процедура снималась на кинопленку и в дальнейшем ее показывали будущим разведчикам для устрашения. Хотя в его книге "Аквариум" дествительно фигурирует история с сжиганием заживо перебежчика, не указывается, что это был Пеньковский [
цитирай
63. alexs - С какво сме по-добре отпреди 22 г...
18.03.2012 16:52
С какво сме по-добре отпреди 22 години ! ?
Повечето хора имат по-малка покупателна способност от преди 22 години ! Магазините пълни джобовете празни !
Покупателната способност явно силно е намаляла направих си сметка колко хялба литра бензин и киловат часа мога да си купя с заплатата си от 1989г сега може три пъти по-малко да си купим

А като няма стени как да пътуваме ! И аз бих искал да пътувам по света но как само за малцина които финансово могат да си го позволят! За Много от хората от дълбоката провинция е поблем да пътуват до близкия окръжен град! А тези които отиват на запад обикновено отиват за да вършат черната работа там ......
И като сме свободни банките ни превръщат в роби колко хора са се самоубили заради банковия произвол .......... кое е по-добро концлагерите на комунизма ...... или в клошар заради банковия произвол
цитирай
64. zabavnata - Уплашихте ме, Алекс!:))
18.03.2012 17:01
Училището ми се казваше "Фридрих Енгелс". "Капиталът" съм го чела много пъти и ми допада като четиво. Венци не го познавам и няма нужда да ми "подсказва". Който и да посочиш от сегашните корените са все от БКП. Пари-стока-пари прим.
Между другото по бих искала в подкрепа на моята теза да поканиш някой контрабандист дето се отчита, където е нужно и не го закачат разни спец отряди. Така скоростта на формулата за нарастване на капитала е съизмерима със скоростта на светлината.
Не ми се спори с Вас Алекс, защото сте предубеден и са Ви промили тотално мозъка бивши другари и настоящи господа. Бъдете здрав!
цитирай
65. staler - здравеите дебили. както е добре ...
18.03.2012 17:16
здравеите дебили.както е добре известно всеки общ.-полит.-иконом. модел има предимства и недостатъци.комунизъм никога не е съществувал/освен може би в кампучия и сев.корея/.имаше социализъм.въпросния социализъм даде различни плодове в страни като ссср, ангола,франция,страните от югославия,швеция,българия.....т.е.важно е кои как чете,тълкува и прилага евангелието.същото е и с капитализма-има го и в конго,чили,австралия,сащ,тунис,хаити.......наи-общо казано там където еднооки управляват слепци нещата се засират.
цитирай
66. анонимен - Чекай,чекай.... Изби рибата! :-)))) Капитализмът е дал фира? И баш според изброените?
18.03.2012 17:16
iidresidual написа:
това си го мантруваме по 3 пъти на ден. между другото относно маркс, трябва да правиш разлика между маркс като икономист, политичски мислител и социален активист.
отностно експлоатациятия в заводите, капитализмът също отбелязва много високо.
всички чакаме следващият ти пост относно защо 'капитализмът даде фира', в смисъла на Смит, Рикардо, Валраз, Хикс, Хайек, Фрийдман, Лукас, Прескът... да не изброявам. Щото той откровено си дава фира!

Ти ме върнА в първи клас! Буквално. Стига с това Уики, бе! Не ви е от полза!
Та, така, Капитализмът дал фира, а? :-)))))))))))
Малце да припомня нещо. Кой е фундамента на капитализма? Частната собственост. Частна собственост на капитал, средства за производство и работна сила. Така ли е?
Кой е фундамента на соца? Обществената собственост върху капитал, средства за производство и работна сила. Така ли е?
И кое е дало фира? А?
цитирай
67. alexs - Защо комунизмът даде фира Всъщност ...
18.03.2012 17:19
Защо комунизмът даде фира Всъщност комунизмът не е за отписване справка днешен Китай !
Не е необходимо да обяснявам че САЩ са затънали в дългове, а Китай е основен кредитор на САЩ
В СССР не бяха извършени необходимите реформи по китайски модел И желанието на част от комунистическата номенклатура да станат капиталисти. и затова се стигна до провал на съветите.
Днес пък сме заложници на банкови картели ! Което е може би по-страшно!
цитирай
68. zabavnata - Китай, да!
18.03.2012 18:09
Комунизъм в най-суров вид. Там за корупция присъдата е куршум, на площада, публично. Уважаеми Алекс, този модел е крайно необходим да се приложи незабавно в "демократична" България. Забавно ще е, поне за мен. Бум! Колко ли малоумници ще пръснат мозък по жълтите павета, а?
Варварско ли е? Недемократично, нехуманно, нали? Обаче на мен ми харесва. Знаете ли, че във Виетнам лекарствата за хората са БЕЗПЛАТНИ. Защо по дяволите в Косово и Истанбул наши лекарства се продават по-евтино отколкото в България ? Хайде обяснете ми какво е това? Честито и на депутата, който си купи яхта за 1 милион пари. А иначе мизерията е повсеместна.
Костов да обясни за прехода. Нали е преподавал политикономия. Дали по не приляга името политлакомия?
В пустия "Капитал" няма и ред за корупция, кражби и комисионни от неизгодни сделки. Кой създаде предпоставки за всичко това? Днешните господа до един са бивши другари, поне в по-голямата си част.
Спорете си с Костов и Венци, аз съм пас.
Лека вечер!:)
цитирай
69. blackpredator - Прочетох цялата "тежка артилерия"
18.03.2012 18:39
И нали съм си малко кривомислещ, направих неволен паралел, между постинга, повечето коментари и новата здравна министЕрка.

Не правя паралел, между "Износ на революция" и "Износ на ЕС"...:)
цитирай
70. анонимен - Колега, Алекс, малко е да кажа, че ...
18.03.2012 19:41
Колега, Алекс, малко е да кажа, че съм изумен от тоя постинг. Ти си интелигентен човек и държиш хората да те възприемат като такъв. Смяташ ли, че подобно лековато писание спомага за това? Аз ще ти кажа какво чувство отставя у мен безотговорното словоблудство. То показва единствено, че подценяваш интелигентността на колегите си от сайта. Не вярвам, че си мислил сериозно да направиш пропаганден удар с тия гранясали клишета. Предпочитам да мисля, че си се пошегувал неделно. Иначе бих бил силно разочарован.
цитирай
71. vencivaleri1951 - Ако глупостта можеше да лети този постинг щеше да стане аеродром.
18.03.2012 20:07
Преди казвах не Катанизирай класиката поне, сега спокойно мога да заменя глагола да е по близък до автора.
Алекс бих те помолил за конкретен отговор на въпросите по долу.
-Какво си чел от Маркс, с какво не си съглясен.
-Второ посочи ми Поне един известен университет където философите и икономистите да не го изучават.
-Посочи ми език на който Маркс да не е преиздаван
-Посочи ми класация/ те са глупави по принцип , но на запад ги хправят/ в която като философ и икономист той да не е в челото.
Това , че е бил бохем, женкар, имал страдал от някакво заболяване е вторично и не понадлежи на коментар. Чайковски е бил педофил но къммузиката му имаш ли претенции. Пикасо е бил комунист, с това картините по лоши ли му стават, и олеква ли им цената.
Ти си написал постинг с претенцията да подиграеш Маркс, Ленин и твои опоненти в блога. Завидно е самочувствието ти, но ...ще го кажа по марксистки...Ни база, ни настройка...или как "Тато" каза-едно недоносче.
-Един коментар правилно забеляза, че постига ти е предубеден и именно поради това е лековат.
-Втория момент...ти въобще не познаваш авторите над които се надсмиваш. Може би бъркам, но някой спомена, че си филолог. Моите почитания. Знаеш ли обаче че отзи с изъхналия мозък употребява в публицистиката си 36000думи. За сведение Шекспир в творчеството си употребава някъде около 25000. Каква ерудиция, каква памет и мисъл трябва да притежаваш за да си служиш с подобен набор от думи? Да аз съм привърженик и фен на Маркс в неговите виждания за разитието първо на човечеството и от там на икономиката , но би трябвало да съм много невеж и с глупаво самочувствие да кажа, например, че Адам Смит, Кейнс, Фридман са безмозъчни тъпанари. Всеки на даден етап "гори" с прогнози теории, но неоспоримо е че са блестящи финансисти и икономисти. Не бъди лековат дараги опоненте.
цитирай
72. wasteland - Комунизъм в най-суров вид. Там за ...
18.03.2012 20:31
zabavnata написа:
Комунизъм в най-суров вид. Там за корупция присъдата е куршум, на площада, публично. Уважаеми Алекс, този модел е крайно необходим да се приложи незабавно в "демократична" България. Забавно ще е, поне за мен. Бум! Колко ли малоумници ще пръснат мозък по жълтите павета, а?
Варварско ли е? Недемократично, нехуманно, нали? Обаче на мен ми харесва. Знаете ли, че във Виетнам лекарствата за хората са БЕЗПЛАТНИ. Защо по дяволите в Косово и Истанбул наши лекарства се продават по-евтино отколкото в България ? Хайде обяснете ми какво е това? Честито и на депутата, който си купи яхта за 1 милион пари. А иначе мизерията е повсеместна.
Костов да обясни за прехода. Нали е преподавал политикономия. Дали по не приляга името политлакомия?
В пустия "Капитал" няма и ред за корупция, кражби и комисионни от неизгодни сделки. Кой създаде предпоставки за всичко това? Днешните господа до един са бивши другари, поне в по-голямата си част.
Спорете си с Костов и Венци, аз съм пас.
Лека вечер!:)

цитирай
73. wasteland - Комунизъм в най-суров вид. Там за ...
18.03.2012 20:52
zabavnata написа:
Комунизъм в най-суров вид. Там за корупция присъдата е куршум, на площада, публично. Уважаеми Алекс, този модел е крайно необходим да се приложи незабавно в "демократична" България. Забавно ще е, поне за мен. Бум! Колко ли малоумници ще пръснат мозък по жълтите павета, а?
Варварско ли е? Недемократично, нехуманно, нали? Обаче на мен ми харесва. Знаете ли, че във Виетнам лекарствата за хората са БЕЗПЛАТНИ. Защо по дяволите в Косово и Истанбул наши лекарства се продават по-евтино отколкото в България ? Хайде обяснете ми какво е това? Честито и на депутата, който си купи яхта за 1 милион пари. А иначе мизерията е повсеместна.
Костов да обясни за прехода. Нали е преподавал политикономия. Дали по не приляга името политлакомия?
В пустия "Капитал" няма и ред за корупция, кражби и комисионни от неизгодни сделки. Кой създаде предпоставки за всичко това? Днешните господа до един са бивши другари, поне в по-голямата си част.
Спорете си с Костов и Венци, аз съм пас.
Лека вечер!:)

цитирай
74. wasteland - Комунизъм в най-суров вид. Там за ...
18.03.2012 20:59
zabavnata написа:
Комунизъм в най-суров вид. Там за корупция присъдата е куршум, на площада, публично. Уважаеми Алекс, този модел е крайно необходим да се приложи незабавно в "демократична" България. Забавно ще е, поне за мен. Бум! Колко ли малоумници ще пръснат мозък по жълтите павета, а?
Варварско ли е? Недемократично, нехуманно, нали? Обаче на мен ми харесва. Знаете ли, че във Виетнам лекарствата за хората са БЕЗПЛАТНИ. Защо по дяволите в Косово и Истанбул наши лекарства се продават по-евтино отколкото в България ? Хайде обяснете ми какво е това? Честито и на депутата, който си купи яхта за 1 милион пари. А иначе мизерията е повсеместна.
Костов да обясни за прехода. Нали е преподавал политикономия. Дали по не приляга името политлакомия?
В пустия "Капитал" няма и ред за корупция, кражби и комисионни от неизгодни сделки. Кой създаде предпоставки за всичко това? Днешните господа до един са бивши другари, поне в по-голямата си част.
Спорете си с Костов и Венци, аз съм пас.
Лека вечер!:)

цитирай
75. wasteland - Комунизъм в най-суров вид. Там за ...
18.03.2012 21:03
zabavnata написа:
Комунизъм в най-суров вид. Там за корупция присъдата е куршум, на площада, публично. Уважаеми Алекс, този модел е крайно необходим да се приложи незабавно в "демократична" България. Забавно ще е, поне за мен. Бум! Колко ли малоумници ще пръснат мозък по жълтите павета, а?
Варварско ли е? Недемократично, нехуманно, нали? Обаче на мен ми харесва. Знаете ли, че във Виетнам лекарствата за хората са БЕЗПЛАТНИ. Защо по дяволите в Косово и Истанбул наши лекарства се продават по-евтино отколкото в България ? Хайде обяснете ми какво е това? Честито и на депутата, който си купи яхта за 1 милион пари. А иначе мизерията е повсеместна.
Костов да обясни за прехода. Нали е преподавал политикономия. Дали по не приляга името политлакомия?
В пустия "Капитал" няма и ред за корупция, кражби и комисионни от неизгодни сделки. Кой създаде предпоставки за всичко това? Днешните господа до един са бивши другари, поне в по-голямата си част.
Спорете си с Костов и Венци, аз съм пас.
Лека вечер!:)

цитирай
76. анонимен - Карл Маркс (1818-1883) е роден в ...
18.03.2012 21:03
Карл Маркс (1818-1883) е роден в немския град Трир. Отрасъл в семейство на покръстени евреи, Маркс завършва философия в Берлинския университет и се готви за академична кариера, след защитата на докторска дисертация върху философията на Епикур.Но поради лявохегелианските му възгледи и активното му участие в изявите на левите хегелианци в политическите борби, животът му приема драматичните измерения на емигрант първоначално във Франция, след това в Белгия и накрая, до смърта му през 1883г., в Англия, където и до днес е гробът му, превърнал се в място за поклонение на марксистите от цял свят!
Маркс е един от най-забележителните мислители на XIX век. Безспорен ерудит философ, социолог и професионален революционер, Маркс концентрира колосалната си енергия в сферата на политическата икономия. И сега в библиотеката на Бритиш мюзеум се пази стол 5, на който е прекарал десетилетия, изучавайки всичко достъпно по негово време, за да изгради своята респектираща критика на политическата икономия известана със заглавието на капиталния му труд Капиталът, първия и единствен публикуван през живота му том през 1867г. Вторият и третият том на Капиталът са публикувани след смъртта му от Фридрих Енгелс, а четвъртият том знаменитата Теория на принадената стойност, издадена в три самостоятелни книги, е публикувана от Карл Кауцки.

цитирай
77. usandthem - ако за момент забравим за лозунгите на червените тикви
18.03.2012 23:26
и си представим, че тук се отбие една невинна 15 годишна душица и попита :"Защо, аджеба е построена тази Берлинска стена и защо е трябвало да се охраняват границите на комунистическия "рай", до степен да се убиват желаещите да го напуснат, какво биха отговорили кухелите, окейчовците и "вся останлая сволочъ" ?!
цитирай
78. alexalexalex - до левите другари :)
18.03.2012 23:46
другари,
освен лични нападки към мен и невинния ми текст не видях нито един смислен отговор по темата.
нито за дерибействането на Маркс, нито за садизма на Ленин, нито защо Сталин не приема парада на 9-ти май, нито защо не го празнува , нито защо хората бягаха през стената :))))

очевидно, че не сте подготвени, но за здравите леви сили това е обяснимо :)))

хайде, ще ви задам лесен въпрос за утре вечер (през деня ще бачкам и няма да имам време за нет)

ВЪПРОСЪТ
Кой ще мие тоалетни по времето на комунизма?

предварително благодаря на отговорилите :)))
цитирай
79. ejkobeshko - Всъщност
18.03.2012 23:56
докато не е свършил света не може да сме сигурни, че другарите Маркс и Енгелс не са прави
цитирай
80. анонимен - Винаги ми е правело впечатление словосъчетанието "професионален революционер"
19.03.2012 00:57
kushel написа:
Карл Маркс (1818-1883) е роден в немския град Трир. Отрасъл в семейство на покръстени евреи, Маркс завършва философия в Берлинския университет и се готви за академична кариера, след защитата на докторска дисертация върху философията на Епикур.Но поради лявохегелианските му възгледи и активното му участие в изявите на левите хегелианци в политическите борби, животът му приема драматичните измерения на емигрант първоначално във Франция, след това в Белгия и накрая, до смърта му през 1883г., в Англия, където и до днес е гробът му, превърнал се в място за поклонение на марксистите от цял свят!
Маркс е един от най-забележителните мислители на XIX век. Безспорен ерудит философ, социолог и професионален революционер, Маркс концентрира колосалната си енергия в сферата на политическата икономия. И сега в библиотеката на Бритиш мюзеум се пази стол 5, на който е прекарал десетилетия, изучавайки всичко достъпно по негово време, за да изгради своята респектираща критика на политическата икономия известана със заглавието на капиталния му труд Капиталът, първия и единствен публикуван през живота му том през 1867г. Вторият и третият том на Капиталът са публикувани след смъртта му от Фридрих Енгелс, а четвъртият том знаменитата Теория на принадената стойност, издадена в три самостоятелни книги, е публикувана от Карл Кауцки.

Което ще рече /по аналогия с професионален футболист, хокеист и прочее/, че си вади хляба с революции. Добре де, кой менажера и кой дава парите за дейността му? Ако пък е революцонер-професионалист, то, каква квалификация има? Революционер 7 разряд или магистър по революциите?
Кушеле, стига с това уики, бе! :-)))))))))))))
цитирай
81. анонимен - Силно се надявам другарите да си мият кенефите сами.
19.03.2012 01:01
alexalexalex написа:
другари,
освен лични нападки към мен и невинния ми текст не видях нито един смислен отговор по темата.
нито за дерибействането на Маркс, нито за садизма на Ленин, нито защо Сталин не приема парада на 9-ти май, нито защо не го празнува , нито защо хората бягаха през стената :))))

очевидно, че не сте подготвени, но за здравите леви сили това е обяснимо :)))

хайде, ще ви задам лесен въпрос за утре вечер (през деня ще бачкам и няма да имам време за нет)

ВЪПРОСЪТ
Кой ще мие тоалетни по времето на комунизма?

предварително благодаря на отговорилите :)))

По йерархичен признак. Най-демократично, от малките към големите другари.
А понеже ги мързи да бачкат, да си организират ден "кенефник" Като съботника.
Тогава би трябвало задружно да ги мият. С песен на уста.
" С Интернационалаааааа, кенефа да не смъъъърдиииии..."
цитирай
82. zabavnata - Лесно!
19.03.2012 01:15
Как кой? Всеки да почисти сам "акото" си. Като родител най-много да сте чистил "акото" на бебето и да сте сменял памперси. Като се замисля май ще е голям проблем за някои да почистят след себе си. Е, ще трябва да свикнат.:)
Тоест ще оцелеят тези, които могат!
ПП - Както винаги искам да вметна, че в България лявото и дясното са илюзорни понятия. Всички десни са създадени от левите сили, с техни протекции и начален старт, в някой случаи - мощна финансова поддръжка.
Защо ли като бях на 25 не ми отпуснаха 316 МИЛИОНА да си купя я "Кремиковци", я "Партийния дом". Това е иронична шегичка и всяка прилика с действителни лица и събития по време на сегашното управление е неуместна.:(
Кажете ми Алекс имало ли е такива "фокуси"? Да или не?
Май на всички емигрирали от България им писна да мият тоалетни на ония с "Бентли", яхти, бля-бля... Вече и за пари не става! Хората не са толкова глупави, колкото си мислите.
Спокойна нощ!
цитирай
83. vencivaleri1951 - Драги Алекс...Ако глупоста летеше този постинг би бил аеродром
19.03.2012 02:11
Ще попитам и аз нещо преди да ти отгоноря.
-Има ли престижен университет където философските и икономическите катедри да не изучават Маркс?
-Има ли престижна библиотека която да няма пълно издание на творчеството/с преиздаванията в помечето случаи/ на Маркс
-Има ли език на който да не е издаван Маркс.
-Има ли класация/според мен са глупави, но на запад ги правят/ та философи, икономисти където той да не начело?
-Има ли философ, икономист защитавайки дадена теза да заобикаля Маркс...независимо дали е съгласен с него или не?
Аз няма да те питам какво точно не харесваш в работите му-ти не си го чел. Не си ичел и критиките на опонентите му. Въпреки това го наричаш мързелив и живеещ на чужд гръб. Не знам до колко си запознат с биографията му, но съпругата му Жени е дъщеря на солиден Банкер. Маркс е блестящ икономист и философ още като студент. Хич не му е било трудно да си живее спокойно мръз трезора на тъст си използвайки дарованието си за лична изгода. И нещо друго/писал съм го тук не е дин път/...по принцип адептите на социализъма са богати или с блестящо образование хора. Някои от тях са неприлично богати дори.Кампанела, Херцен, Мор, Енгелс/ Истина е че никой от тях не е бил наемен работник каквито са повечето адепти на пазара -Смит, Кейнс , Фридман. Почват кариерата си като клеркове към счетоводни къщи. Парадокс наистина, но наемниците защитават интересите в последствие на работодателите си, а Работодателите интересите на наемниците си. Коментарът ми не е да защитавам нечии позиции...Маркс не се нуждае от защита...просто различна е "трапезата " му от тази на Алекс. Къде , къде по сериозни синеоки и русоляви момчета и момичета са правили клади от творчеството му и въпреки всичко то/творчеството му/ се преиздава в сериозни тиражи 130години близо след смъртта му. Жалък, глупав и смешен е постига ти Алекс.
цитирай
84. prusev71 - Другарю почитател на Маркс,
19.03.2012 03:25
Постингът е много точен! И по никакъв начин вашите съждения не доказват, че той е глупав, смешен и жалък. Както казваше Маргарет Тачър, "комунистите са най- безсрамните хора на света" ...
цитирай
85. prusev71 - Другарю почитател на Маркс,
19.03.2012 06:38
Постингът е много точен! И по никакъв начин вашите съждения не доказват, че той е глупав, смешен и жалък. Както казваше Маргарет Тачър, "комунистите са най- безсрамните хора на света" ...
цитирай
86. zaw12929 - ДА "Защитникът на работни...
19.03.2012 07:26
ДА "Защитникът на работниците НИКОГА не е работил" КАТО ФИЗИЧЕСКИ РАБОТНИК, НО Е РАБОТИЛ, КАТО ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ- ПИСАЛ КНИГИ... А ВИЕ НЕ ГО ПРИЗНАВАТЕ, така мислеха самите комунисти, че само който е физически работник със сърпа и чука е творец, а интелектуалците са врагове...
Марксизмът се оказва жив във вашите разбирания... комунизмът също или това е черпак за ВАШИТЕ УСТА И МОЗЪК!
Онова време, когато над 500 милиона са превърнати в роби, когато овцете изяждат селяните, прогонени от земите, превърнати в пасища. В каторги и затвори измират над 30 милиона европейци, а които са имали късмета да ги избягнат, защото са си намерили работа в тъкачниците, умират от 16-20 часов работен ден. Китайците пък днес стават първа икономическа сила, а янките жандармите на обърканият ни свят... много голяма лъжица за твоите уста е този Маркс, защото той няма място в нашето хилядолетие, но за времето си е помогнал да се очовечи капитализма, принуден 1864 г да отмени робството. Но гетата в САЩ си стоят- паметник на онова "преселение" от Африка към захарните и памукови плантации на Америка... Книгите на Маркс, срешу 500 милиона американизирани африканци, 200 милиона избито туземно американско население.. да не изброявам... лошотиите на днешния свят и пропаганда, която не ни дава възможност да разберем истината...
Само е доказателство колко задръстени сме българите
цитирай
87. анонимен - Боже колко сте изписали:))). . . . . . ...
19.03.2012 07:27
Боже колко сте изписали:)))..............
цитирай
88. анонимен - Колега, Алекс, предполагам, че ...
19.03.2012 07:45
Колега, Алекс, предполагам, че темата ти е хрумнала в кварталната кръчма, в компанията на изпаднали седесари. Друг път първо почакай да ти мине махмурлука.

Енгелс:

-Всички хора имат равно право на образование, и трябва да се ползват от плодовете на науката.
-Да бъдеш учен още не значи да бъдеш непременно умен.
-Не може да има свободен народ, потискащ други народи. Силата, която той употребява, за да гнети другия народ, в края на краищата винаги се обръща против самия него.
-Нека не превъзнасяме толкова победите си над природата. За всяка такава победа, тя ни отмъщава.
-Страхливостта отнема разума.
-Стремежът към щастие е вроден у човека, затова той трябва да бъде основа на морала.
-Умът зависи от стомаха.
-Човекът престана да бъде роб на човека и стана роб на вещите.

Умно момче!

Ленин:

- Недостатъците на човека се явяват като продължение на неговите достойнства. Но ако достойнствата продължават повече, отколкото трябва, и се проявяват не тогава, когато трябва, и не там, където трябва, то те се считат за недостатъци.

Внимамай с достойнствата! :)
цитирай
89. анонимен - Вчера на 18.03 в 14:23 Зададох тези 4 въпроса на ВенциВалери
19.03.2012 07:56
Още не е отговорил. Айде и тука да ги задам, че си почупихте ръцете да блеете по Маркс.
Въпреки описания от тебе икономически и социален рай, би следвало да отговориш на четири простички въпроса.
1. Защо хората бягаха от него, а вие стреляхте по тях;
2. Защо не пускахте хората сами да се убедят, колко лошо е на Запад.
3. Защо не допопускахте /заглушавахте/ информационен обмен между двете системи.
4. Преводната рубла, като универсално платежно средство е била силна /според тебе/. Какво е можело да се купи с нея?
Не очаквам отговор и тук.
цитирай
90. анонимен - Още не е отговорил. Айде и тука да ги ...
19.03.2012 08:38
katana написа:
Още не е отговорил. Айде и тука да ги задам, че си почупихте ръцете да блеете по Маркс.
Въпреки описания от тебе икономически и социален рай, би следвало да отговориш на четири простички въпроса.
1. Защо хората бягаха от него, а вие стреляхте по тях;
2. Защо не пускахте хората сами да се убедят, колко лошо е на Запад.
3. Защо не допопускахте /заглушавахте/ информационен обмен между двете системи.
4. Преводната рубла, като универсално платежно средство е била силна /според тебе/. Какво е можело да се купи с нея?
Не очаквам отговор и тук.


Във всяко стадо има мърша и ти си категорично доказателство за това. С цената на много самонапечатани трилиони и на гърба на целият останал свят, всеки може да се фука с висок стандарт. Западът винаги е имал непримиримо отношение към всички прогресивни идеи и е хвърлял огромни средства за пропаганда, включително и с наемането на продажни лайняри. Преводната рубла е само сравнителен елемент между валутите в соц.лагера (същото каквото е валутния курс).
цитирай
91. vencivaleri1951 - Ако някой мисли глупаво, ако говори глупаво, ако пише глупаво...най вероятно е глупак
19.03.2012 08:58
katana написа:
Още не е отговорил. Айде и тука да ги задам, че си почупихте ръцете да блеете по Маркс.
Въпреки описания от тебе икономически и социален рай, би следвало да отговориш на четири простички въпроса.
1. Защо хората бягаха от него, а вие стреляхте по тях;
2. Защо не пускахте хората сами да се убедят, колко лошо е на Запад.
3. Защо не допопускахте /заглушавахте/ информационен обмен между двете системи.
4. Преводната рубла, като универсално платежно средство е била силна /според тебе/. Какво е можело да се купи с нея?
Не очаквам отговор и тук.


Катанизириш дебата и както винаги мислиш "пенюарно".
Какно общо има Маркс със закрепостяването на хората?
Какво общо има Маркс с преводната рубла?
Напротив той е разглеждал света като една държава по скоро, а от там и с една валута.
Колкото до преводната рубла много неща можеха да се купят с нея. Сам ме попита.
-С преводна рубла ме купували /ние българите/ енергоносители, метали, руди,дървен материал, руди, торове...
-С обикновена рубла съм купувал лично аз за себе си и близки злато например. Определено по цени на дребно на златото определено рублата бе по скъпа от долар, марка, франк:)))) Например лист от 5гр зъболекарско злато струваше в магазина/с рецепта от зъболекар естествено/ по малко от три рубли . Това с три долара беше невъзможно да ти се случи на Запад.
Един тон петрол струваше малко над 30преводни рубли сокаран при това на рафинерията ни. Бренда на средиземноморската борса гонеше 200долара. Подобна пропорция беше за всички борсови стоки. Така, че ако мислех "пенюарно" можех да кажа, че рублата беше специално за нас далеч по удобно средство за платеж отколкото еврото днес. Защото когато плащахме с рубли...не откачахме радиатори, не ровехме в контейнерите за храна, не описваха жилищата ни...
цитирай
92. ka4ak - Термина"Желязна завеса"обяснява всичко!
19.03.2012 09:08
А,"Стената" на Пинк Флойд илюстрира обяснението!:)))
цитирай
93. boristodorov56 - vencivaleri1951 - би ли бил малце по-обстоятелствен?
19.03.2012 09:11
Какво в постинга не е вярно?

Ама без разтягане на локуми и масали.

Иди и погледни последния ми постинг и виж какво са оставили германците на бушмените в Източна Прусия и в какво състояние се намира то днес в Калининградската област - това е прякото въздействие на комун.онанизмата върху нармалния свят.
Болгария не в етот счет.
цитирай
94. boristodorov56 - Обичам готините пичове - колачите на фашагите - като kushel!
19.03.2012 09:17
Без тях светът нямаше да е наясно каква отвратителна гнус е комун.онанизмата
и преди всичко, безсилието и неспособността на скопените `и педери да водят един нормален спор.

Вижте,
гледайте
порадвайте му се -
он настоящий интернационалсоциалцървулпрогресист - Kushel !

цитирай
95. анонимен - Нещо някакво такова - преводната рубла
19.03.2012 09:18
Нещо като валутен курс. А какво общо има с Маркс ли? В книгата си за рецепти : "Как да сготвим будалите в собствен сос", великият мислител, философ, статистик, най-издаван, най-превеждан и прочее, най-титаничния автор на всички времена и след тях /Амин/е дал точната рецепта за построяване на обществото, което ви липсва.
И да се върна на преводната рубла, като нещо като валутен курс. Е, свърши ли си работата? Значи, да питам пак, че нещо се овъртолихте. В Корекома за долар-обикновен, не преводен, можех да си купя /ако не ме хванат/ нещо. Кеш. За преводна рубла?
Специално за Венци. Предупредих те, да не използваш термина "пеньоарско".Продължаваш. Значи имам пълното основание да използвам термина "на тати, детето". Все още не мога да се унижа до толкова, че да засегна майка ти, като носителка на чорапи и по този случай, предизвикала интереса на баща ти.
Ще се върнеш ли на въпроси от №1 до №3?
цитирай
96. usandthem - венци - и защо секнаха рублите, с които руснаците крепяха световния социализъм ?!
19.03.2012 09:28
Нещо лошите американци ли нападнаха , терористи ли взривиха печатницата , хартията ли свърши, какво стана ?! Или се оказахте твърде тъпи, бездарни и крадливи за да осъществите идеите на Маркс ?! Що ви рухна кочинката, грешка в системата, или строителите и с цървули я преебаха ?! Пак ще мълчите и вместо отговори ще получа лозунги. А да видим колко от вас ще слезнат на нивото на онзи глупак, който ни убеждава, че Китай е идеала на Маркс за солидарно общество .Или ще ми обясни някой от вас как китайските милиардери се връзват с неговите идеи. Или, че китайския народ е собственик на "оръдията на труда и всеки получава според потребностите" ?! Я пак да питам - що ние от социалистическия лагер не напечатахме трилиони и да рухнат американците ?! Я , кухела, стани да обясниш, нали си спец по печатането ! :)
цитирай
97. vencivaleri1951 - Пеньоарно имах предвид по домашно му катана.
19.03.2012 09:46
katana написа:
Нещо като валутен курс. А какво общо има с Маркс ли? В книгата си за рецепти : "Как да сготвим будалите в собствен сос", великият мислител, философ, статистик, най-издаван, най-превеждан и прочее, най-титаничния автор на всички времена и след тях /Амин/е дал точната рецепта за построяване на обществото, което ви липсва.
И да се върна на преводната рубла, като нещо като валутен курс. Е, свърши ли си работата? Значи, да питам пак, че нещо се овъртолихте. В Корекома за долар-обикновен, не преводен, можех да си купя /ако не ме хванат/ нещо. Кеш. За преводна рубла?
Специално за Венци. Предупредих те, да не използваш термина "пеньоарско".Продължаваш. Значи имам пълното основание да използвам термина "на тати, детето". Все още не мога да се унижа до толкова, че да засегна майка ти, като носителка на чорапи и по този случай, предизвикала интереса на баща ти.
Ще се върнеш ли на въпроси от №1 до №3?


Не мисли, че си ме засегнал с "чорапения" изказ на баща ми. В жестоко и трудно време е живял, оцелял е до ден днешен и винаги е бил точен/често нелицеприятен/ и в изказ и действие. Аз Катана на 25% съм сърбин по бащина линия/той на 50/...така че " красние словца" не ни изчервяват, нито ядосват.
Колкото до рублата...ти ме попита какво можело да се купи с нея...отговорих ти.
цитирай
98. ok3223 - КАТАНАГА САН
19.03.2012 09:58
" ....Маркс бил ....дал точната рецепта за построяване на обществото, което ви липсва."
КНР и ККП... 1.3 милиарден КИТАЙ... липса ли е.
Да не би да е бълнуване на пиянде или мираж на слабоумен.
Или във Венецуела, Куба, в Перу и в много страни от Юж. Америка, във Виетнам, да, да Виетнам, в Корея, Финландия, Норвегия, Швеция и тн., все страни, в които соца модернизиран си пробива път да не би да са мираж.
Англосаксонският капитализъм, на който служиш така отчаяно, и който ти плаща така добре, е обречен и жив труп.
Ха да видим как ще се измъкнете от кризата и на какво ще заприличате след нея. Със смъкнати гащи и гол задник.
САЩ ще произвежда 20% от световните блага, а ще потребява 40%, което си пладнешки грабеж и живот на чужд гръб, на вересии падежа на които е предстоящ, и ще бъде предявен...
Същото се отнася и за ЕС и др.капиталистически страни.
ИДЕ ВИДОВ ДЕН И НЕ Е ДАЛЕЧЕ...
цитирай
99. vencivaleri1951 - Виж щом мен ще държиш отговорен за пропадането на предишния режим-давай.
19.03.2012 10:14
usandthem написа:
Нещо лошите американци ли нападнаха , терористи ли взривиха печатницата , хартията ли свърши, какво стана ?! Или се оказахте твърде тъпи, бездарни и крадливи за да осъществите идеите на Маркс ?! Що ви рухна кочинката, грешка в системата, или строителите и с цървули я преебаха ?! Пак ще мълчите и вместо отговори ще получа лозунги. А да видим колко от вас ще слезнат на нивото н


Не , Китай е различно от това което Маркс мисли за комувизъма, но не толкова различно от това което Ленин си представя разработвайки НЕП.
Разбира се, че има солидарност в действията на китайските милиардери/ по своя воля или принудени това е друг въпрос/ няй малкото поради прогресивните данъци които плащат и съобразявайки се с интересите на страната си като цяло. Борзуазните общества също са преживявали своите реставрации. Отклонението което правиш е извън темата на Алекс. Той е акцентирал постинга си към "бездарието и мълзела на Маркс" а , аз /и не само аз/ си позволявам да бъда несъгласен. По въпроса за рублите -се опитах да се пошегувам с Катана. Той директно ме попита какво е можело да се купи с рубли...и аз му отговорих. Нищо повече. Кое не бе верно в отговора ми?
Не мога да разбера друго...Откъде този нагон съм еднаквото мислене. Защо човек който мисли различно от теб, Катана, Алекс, Борис и проче непременно е негодник, глупак и прочее. Защо аз трябва да бъда индулгенция за Вашата несвобода, защото да отричаш правото на човек да мисли различно значи че не си свободен сам. Това е и основната причина да "рухне кочинката", а не липсата на банани извън новогодишната трапеза. Томно тази несвобода загнездена дърбоко в нас и насадена ни от турско, руско, германско, американско...ни пречи да се развиваме като индивиди, а от там и като народ. Пешо е тъп, грозен и жена му се чука...Живеем единствено с тази наслада, но живеем ли наистина?
цитирай
100. usandthem - това не е нагон към еднакво мислене, това е стремеж към истината,
19.03.2012 10:36
а тя се ражда в спора. Но с аргументи , не с лозунги. Еднаквото мислене е норма в бленуваното от вас "солидарно общество". И точно вие сте тези, които скачат като ужилени когато ви се каже нещо различно от това, което се говори в учебниците и партийния печат. Точно вие громите някакви империалисти и фашисти и пенясвате, ако някой се усъмни в свещените ви комунистически идоли. Ама да отговорите на простичък въпрос по същество не можете. Значи викаш кочината рухна заради "отричането на правото да мислиш различно" ?! Да, и заради това в частност. Но основната причина е, че и като замисъл и като изпълнение марксизма е недоразумение. Практиката го доказа. Сега квичите, искате историята да ви даде да се явите на поправителен. Ми дерзайте, почнете от вашите фирми. Пък ние като видим колко хубав живот ще настане в тях , ще поискаме също да се присъединим ! :)
цитирай
101. анонимен - За ВенциВалери-на тати, детето
19.03.2012 10:53
Въпросът ми беше, за ПРЕВОДНА РУБЛА какво и къде можеше да се купи от физическо лице. Не за "Дървена рубла". Май ще трябва да изясня един въпрос по отношение на домашното облекло. Аз у дома нося халат. Да не сбъркате халата с хавлията за баня! Не нося пеньоар. Има разлика и ако не я знаеш, склонен съм да обясня.
Сега, за втръсналия ни на всички Окейчо. Така както чакахме Видов ден, взе че дойде Виденов ден.
Ама що си траете, бе! Надухте ми главата с вопли по капитализма, ама пропуснахте дирижирания фалит на де що банка има у нас. Я се стегнете и заплачете дружно!
цитирай
102. vencivaleri1951 - Сега пък фирмите ни виновни.
19.03.2012 11:08
usandthem написа:
а тя се ражда в спора. Но с аргументи , не с лозунги. Еднаквото мислене е норма в бленуваното от вас "солидарно общество". И точно вие сте тези, които скачат като ужилени когато ви се каже нещо различно от това, което се говори в учебниците и партийния печат. и и пенясвате, ако някой се усъмни в свещените ви комунистически идоли. Ама да отговорите на простичък въпрос по същество не можете. равото да мислиш различно" ?! Да, и заради това в частност. Но основнПрактиката го доказа. Сега квичите, искате историята да ви даде да се явите на поправителен. Ми дерзайте, почнете от вашите фирми. Пък ние като видим колко хубав живот ще настане в тях , ще поискаме също да се присъединим ! :)


Виж тук точно го каза. Ще гледаме , пък като видим...
То цялата история на човечеството е низ от поправителни. Защо и на нас да не е позволено:)
Аз не громя никого...още повече империалисти. Имам усещането, че те сами се громят. Не ми е силната страна английския, но това което дочух от медиите ми прилича на голямо шубе от стрна на най правилната страна. Първо президента си подписа закон да арестува, да въдворява по подозрение...превантивно за неопределен срок от време.
Сега ако правилно съмразбрал вече има право да конфискува всичко каквото си реши, да мобилизира всекиго, да го въдворява и му организира принудителна трудова повинност. Не знам, може да не съм разбрал нещо, но и това което успях да си преведа ми дава основание да попитам..."ами защо и Вашата кочинка"? Ти си на Ти с езика на Обама/по майчина линия имам впредвид/ би ли ме осветлил по въпроса, дащото ни нашите свободни медии, ни руските, ни френските нещо казват по въпроса-Изредих ги тях защото там що годе се справям.
И още нещо...Не се спори с изрази от типа: Квичите, пенявите, цървуланковци...Цървулките отдавна са ни както не един път съм казвал"Саламандър"...Не че "Скороход" бяха лоши, но тях само да официално...на яз Копринка, на 7ми ноември и 9ти май:)
цитирай
103. rustocks - 105. vencivaleri1951
19.03.2012 11:24
Пич доста си смешен, не толкова архаичен.
цитирай
104. wasteland - До другарката - фенка на "социализма в Китай
19.03.2012 12:10
zabavnata написа:

Варварско ли е? Недемократично, нехуманно, нали? Обаче на мен ми харесва.


Не можах да се въздържа, а вчера нещо блога блокира...

Та - препоръчвам и на нея и на другите фенове на социалистическият модел в Китай просто да изгледат това видео, да видят какво е направил социализма от тази велика някога страна и после пак да си повторят думите, че е варварско, но им харесва...
И да уточня - видеото не е монтаж, не е от преди 100 години, а е споменато от почти всички световни агенции ( е в България мина малко по терлици, ама нормално - тука няма как да плюем социалистически Китай ).

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, ЧЕ ВИДЕОТО НЕ Е ЗА ХОРА С МНОГО ЛАБИЛНА ПСИХИКА!

http://www.youtube.com/watch?v=SFjdMKJVkzQ&list=LLE7pUeq5vrABCeEqhKeJJSQ&index=1&feature=plpp_video
цитирай
105. vencivaleri1951 - Радвам се ,че съм Ви разсмял
19.03.2012 12:31
rustocks написа:
Пич доста си смешен, не толкова архаичен.


Бъдете здрав и усмихнат
цитирай
106. анонимен - Хайде да заместим скръбните вопли по соца, апологетиката на Маркс
19.03.2012 12:51
и кухите лозунги и цитати.
Дугари, другарки, другаричета и другаричоци. Да се спрем на основни закони на икономиката и физиката. Значи, асо въпросните промарксисти можеха да отменят закона на Ом, или закона за гравитацията, щяха да го направят на книга. Е, да. Ама те си действат и без това.
Дали някой ще оскубе брадата на Маркс и мустаците на Енгелс, които предложиха замяната на Закона за търсенето и предлагането със Закона "От всекиго според възможностите, всекиму според потребностите"?
Ще ми се да започнете да отговаряте на пряко поставени въпроси, а да не ни замервате с откровени глупости.
Сега да кажем и за Китай, нещичко. Ако Запада не беше налял в Китай инвестици и технологии за трилиони долари, Китай нямаше да бъде чак такъв обект на хвалби. Аз бих ви казал къде грешите, но ще ви го оставя за домашно.
цитирай
107. vencivaleri1951 - Катанчо, пак говориш наизуст
19.03.2012 19:01
katana написа:
и кухите лозунги и цитати.
Дугари, другарки, другаричета и другаричоци. Да се спрем на основни закони на икономиката и физиката. Значи, асо въпросните промарксисти можеха да отменят закона на Ом, или закона за гравитацията, щяха да го направят на книга. Е, да. Ама те си действат и без това.
Дали някой ще оскубе брадата на Маркс и мустаците на Енгелс, които предложиха замяната на Закона за търсенето и предлагането със Закона "От всекиго според възможностите, всекиму според потребностите"?
Ще ми се да започнете да отговаряте на пряко поставени въпроси, а да не ни замервате с откровени глупости.
Сега да кажем и за Китай, нещичко. Ако Запада не беше налял в Китай инвестици и технологии за трилиони долари, Китай нямаше да бъде чак такъв обект на хвалби. Аз бих ви казал къде грешите, но ще ви го оставя за домашно.


Я си престави само за момент, че Китай вземе и се испари изведнаж. Няма там инвестиции, няма потребление от страна на бедни дечица и кули...:) Имаш ли представа какво би станало с инвестиращите в там държави.
Сега за законите на Нютон, Ом и прочее. Не разбирам много там, но чета разни материали, гледам предавания по тв в които се спори за верноста им. Общо взето от това "недоверие" към тези закони аз съм доволен. Мъчиха ме доста в гимназията :)
цитирай
108. ok3223 - Варварско ли е? Недемократично, ...
19.03.2012 20:43
wasteland написа:
zabavnata написа:

Варварско ли е? Недемократично, нехуманно, нали? Обаче на мен ми харесва.


Не можах да се въздържа, а вчера нещо блога блокира...

Та - препоръчвам и на нея и на другите фенове на социалистическият модел в Китай просто да изгледат това видео, да видят какво е направил социализма от тази велика някога страна и после пак да си повторят думите, че е варварско, но им харесва...
И да уточня - видеото не е монтаж, не е от преди 100 години, а е споменато от почти всички световни агенции ( е в България мина малко по терлици, ама нормално - тука няма как да плюем социалистически Китай ).

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, ЧЕ ВИДЕОТО НЕ Е ЗА ХОРА С МНОГО ЛАБИЛНА ПСИХИКА!

http://www.youtube.com/watch?v=SFjdMKJVkzQ&list=LLE7pUeq5vrABCeEqhKeJJSQ&index=1&feature=plpp_video

Стига с твойте фалшиви видия не нормални хора и слабоумници.
Всичко е несръчен и мръсен холивудски монтаж, направен за пари.
Миналата година, с немска бизнес делегация, мой близък роднина, работещ в Германия, беше на опознавателна бизнес обиколка в Китай през месец юни. Били са на много места в Китай. Останали са шашнати от видяното. От пътищата, хотелите, обслужването,хилядите небостъргачи, природата, от китайците, огромните заводи и пристанища, природата, от реда и чистотата, от интелекта и културата на обикновените хора по градовете и селата. Посетили са стотици села и градове, фабрики и заводи, срещнали са се хиляди китайци.
Останали са поразени от мащабите и размаха на всичко. От градовете с 20-30 милиона население до селото с 2500 селяни, които, за да спестят земеделска земя си построили за 3 год небостъргач на 70 етажа; в който всяко семейство от селото получило собствен апартамент.
Донесе ми 2 диска с над 800 снимки направени в Китай от него.
Нямате си представа за чудесата на Китай МОМЧЕТА, за всичко, което е направено и се прави там през последните 10-15 години.


цитирай
109. анонимен - Трябвало е да те мъчат повече иначе нямаше да се връзваш на тъпотии.
19.03.2012 21:03
vencivaleri1951 написа:
katana написа:
и кухите лозунги и цитати.
Дугари, другарки, другаричета и другаричоци. Да се спрем на основни закони на икономиката и физиката. Значи, асо въпросните промарксисти можеха да отменят закона на Ом, или закона за гравитацията, щяха да го направят на книга. Е, да. Ама те си действат и без това.
Дали някой ще оскубе брадата на Маркс и мустаците на Енгелс, които предложиха замяната на Закона за търсенето и предлагането със Закона "От всекиго според възможностите, всекиму според потребностите"?
Ще ми се да започнете да отговаряте на пряко поставени въпроси, а да не ни замервате с откровени глупости.
Сега да кажем и за Китай, нещичко. Ако Запада не беше налял в Китай инвестици и технологии за трилиони долари, Китай нямаше да бъде чак такъв обект на хвалби. Аз бих ви казал къде грешите, но ще ви го оставя за домашно.


Я си престави само за момент, че Китай вземе и се испари изведнаж. Няма там инвестиции, няма потребление от страна на бедни дечица и кули...:) Имаш ли представа какво би станало с инвестиращите в там държави.
Сега за законите на Нютон, Ом и прочее. Не разбирам много там, но чета разни материали, гледам предавания по тв в които се спори за верноста им. Общо взето от това "недоверие" към тези закони аз съм доволен. Мъчиха ме доста в гимназията :)

цитирай
110. анонимен - Абе някой няма ли да отговори на конкретните въпроси или ще ни заливате
19.03.2012 22:08
с многобуквие? Мамам му стара, що нещо изписахте, а си траете по основната теза.
цитирай
111. blackpredator - Това е!
19.03.2012 22:24
katana написа:
Аз бих ви казал къде грешите, но ще ви го оставя за домашно.

Нещастни падуани, в сенсей Йода е Силата...
цитирай
112. vencivaleri1951 - Абе Катански аз не разбрах тезата и въпросите?
19.03.2012 22:37
katana написа:
с многобуквие? Мамам му стара, що нещо изписахте, а си траете по основната теза.


Аз или който и да е тук от коментиращите да адвокатстваме на Маркс, Енгелс, Ленин пред кого бе Катана. Пред теб който е чел тези автори по диагоналната система или пред Алекс който въобще не ги е чел. Той ако не ме лъже е филолог май. Бих го попитал какво мисли за човек който в публицистиката си е употребил над 36000 думи. За сравнение Шекспир е употребил в творчеството си около 25000. Името оставям за домашно на критикарите
цитирай
113. анонимен - Въпросите са ми в ком. № 89
20.03.2012 07:27
vencivaleri1951 написа:
katana написа:
с многобуквие? Мамам му стара, що нещо изписахте, а си траете по основната теза.


Аз или който и да е тук от коментиращите да адвокатстваме на Маркс, Енгелс, Ленин пред кого бе Катана. Пред теб който е чел тези автори по диагоналната система или пред Алекс който въобще не ги е чел. Той ако не ме лъже е филолог май. Бих го попитал какво мисли за човек който в публицистиката си е употребил над 36000 думи. За сравнение Шекспир е употребил в творчеството си около 25000. Името оставям за домашно на критикарите

Какво, нещо ти се струваме недостойни за да кажеш мнението си? Виж го ти, на тати детето ерудирано. Ами напъни се и простичко кажи нещо. Мен щеше да ме мързи да пиша толкова пъти едно и също.
Как да ти кажа. Понеже Маркс е употребявал повече думи от Шекспир, приблизително 11%, прави от Маркс велик драматург, а Шекстрир, нищожен философ.
цитирай
114. anonimen65 - daaaaaa
20.03.2012 18:33
postinga e dobur samo deto ne se priznava che i kapitalizma i komunizma sa izmisleni zarobvashti teorii ot edna malka prosloika umni ili ne/ to si bituva mnenie ,che geniite sa malko chalnati/prosloikata ot 1% i geniite se razlichavat samo po tova ednite sa hazartni i alchni a drugite sa umni i im triabvat pari za ideite.Hazartnia tip /1%/puk prevrushta vsichko v pari tova e tehnia Gospod.vsiako otkritie izpolzvat sreshtu nas prostosmurtnite.razdelila sa se na niakolko si klana.purvo sa bili hristiiani ,budisti,musulmani,no s vremeto se razmiva striktnoto spazvane i eto ti kapitalizma da tvorish i da te doiat.da ama kakvo stava s lumpenite za tiah novata ideologia komunizma.i v dvete sistemi bogatite stavat po bogati a ne bogatite stavat vse po bedni .kakvo ni triabva za da se obedinim i da ne zashtitavame idei stroi religii a da zashtitim nasheto pravo na miasto pod sluntseto s dom i hrana,da ne plashtame danutsi na durjavata ako imame edno jilishte edna kola,motor i dve vili-more i balkan .da ne plashtame zastrahovki.zakonite ne sa za nas nito na kapitalizma nito na sotsializma.te sa za izbrannitsite na imashtite.kolko koli ima i vse sa zastrahovani.kolko sa katastrofite i kolko plashtat zastrahovatelite za tiah?a putishtat se popraviat ot nashia grub ot danutsite.kolko debela ni e kojata?kolko oshte draneta moje da izdurji,che da ne ostanem bez neia,a znaino e ,che bez koja ne sme jivi.
цитирай
115. gotzageraskov - Историческа справка
20.03.2012 19:43
Някой от съратниците на Ленин беше писал в мемоарите си, че е имало план в чест на 5 годишнината от ВОСР (оная октомврийската, дето се празнува на 07.07.) да се проведе в Берлин или друг голям град в Германия манифестация, на която да възникнат безредици, прерастващи на следващия ден в преврат. Да, ама точно тогава в братската германска компартия имало големи разногласия, прерастнали в разцепление, и манифестация не била проведена. На следващата година (1923) друга партия - Германската Работническа Партия провела такава манифестация, прерастнала в ОПИТ за преврат. Лидера на тази партия го тикнали за малко в затвора, където написал една книга. По-късно удължил името на партията, дошъл на власт и национални празници на Германия станали ПЪРВИ МАЙ, ОСМИ и ДЕВЕТИ НОЕМВРИ. А ОНАЗИ книга за първи път била преведена в СССР.
цитирай
116. gotzageraskov - Маркс е роден като Кашел Мордохай
21.03.2012 16:55
kushel написа:
Карл Маркс (1818-1883) е роден в немския град Трир. Отрасъл в семейство на покръстени евреи, Маркс завършва философия в Берлинския университет и се готви за академична кариера, след защитата на докторска дисертация върху философията на Епикур.Но поради лявохегелианските му възгледи и активното му участие в изявите на левите хегелианци в политическите борби, животът му приема драматичните измерения на емигрант първоначално във Франция, след това в Белгия и накрая, до смърта му през 1883г., в Англия, където и до днес е гробът му, превърнал се в място за поклонение на марксистите от цял свят!
Маркс е един от най-забележителните мислители на XIX век. Безспорен ерудит философ, социолог и професионален революционер, Маркс концентрира колосалната си енергия в сферата на политическата икономия. И сега в библиотеката на Бритиш мюзеум се пази стол 5, на който е прекарал десетилетия, изучавайки всичко достъпно по негово време, за да изгради своята респектираща критика на политическата икономия известана със заглавието на капиталния му труд Капиталът, първия и единствен публикуван през живота му том през 1867г. Вторият и третият том на Капиталът са публикувани след смъртта му от Фридрих Енгелс, а четвъртият том знаменитата Теория на принадената стойност, издадена в три самостоятелни книги, е публикувана от Карл Кауцки.


Покръстил се е той, а не родителите му, които са били деца на равини. А когато е пристигнал в Лондон, писал на спонсора си Енгелс: "Тук има много бълхи и евреи"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexalexalex
Категория: Тя и той
Прочетен: 2429227
Постинги: 520
Коментари: 8560
Гласове: 3924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930