Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2013 23:28 - Назаем от Редута.бг
Автор: alexalexalex Категория: Тя и той   
Прочетен: 3403 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 http://reduta.bg/v2/article/война-на-световете
Ралица Ковачева



Август е.
Годината привидно е 2013.
Депутатите са на море.
Работят само някои телевизионни сутрешни блокове и министрите – в сутрешните блокове, по азбучен ред.
Прогресивният печат громи неуморно и последователно вразите на KLETA MAJKA BALGARIQ. Патриоти с чисто минало и безукорен интегритет се изправят да защитят честта на родината. И печатницата на БНБ, която щяла да се приватизира, при това – от западна (е, френска, ама западна) компания, алармираха руменовците (Гечев и Петков). Сделката ще застраши националната сигурност и ще направи България зависима от чужди интереси, предупреди Румен Петков. Нали схващате: чужди = лоши. „Западен” отдавна няма очарованието от времената на гурбетчийството в Либия, откъдето хората носеха долари и ги харчеха в корекома за западни дънки. „Западен” отново означава същото, което и преди 50 години, когато дънките бяха забранени, а „Кока-кола” беше алкохолна напитка (за по-младите читатели - така твърдял навремето в. „Работническо дело”).
Този лош, лош Запад, дето ни прати Джордж Сорос и неолибералните му отрочета, които (все така) водят България към гибел, докато злият Запад злорадо потрива ръце и чака да докопа необятните ни златни залежи и да се налива безплатно по Черноморието.
Кръгове и квадрати подмолно посягат към триъгълника на властта.
Иван Костов...А, нищо няма за Иван Костов!
Класовата борба е в разгара си, начело с Волгин и Дърева, под портрета на Достена Лаверн и до пълен и окончателен разгром на капитализма и дясното. Последното е толкова дискредитирано, че в светлото бъдеше десният завой ще бъде забранен, а децата ще се учат да пишат с лявата ръка. Дори празникът на левичарите вече се чества особено активно. Амебите пък ще изпаднат от дървото на еволюцията поради приликите си с десни интелектуалци.
Никаква прилика с интелектуалци, камо ли десни, обаче не може да бъде открита у барда на властта, придворният рапър на Орешарски Биг Ша, бивш Мишо Шамара и бивш апологет на Бойко Борисов. За разлика от новия политик Бареков, рапърът не се гнуси от фенки без зъби. То ако човек е гнуслив, няма да прокопса в тоя живот и това Бареков добре го знае, ама се прави. И неговият приятел Петното и той знае колко е трудно да си истинско петно сред толкова лекета. Обаче му излезе късметът - Волен Сидеров опразни сцената и там се възкачи Петното, начело на армия от доброволчески отряди, които да прочистят обществото от нездравите елементи.
А през това време...
Гражданите (за селяните нищо не пише) са разделени не просто на
леви и десни,
сини и червени, (да не се бърка с „Левски” и ЦСКА)
богати и бедни,
красиви и грозни,
със зъби и без,
за и против правителството.
Стратификацията е далеч по-софистицирана:
„За” правителството, но против неговата дясна политика;
„За” правителството, но против липсата на крути мерки спрямо тия лекенца протестърите, дето откраднаха новите кашпи от Орлов мост (по зрителка на Канал 3);
Протестиращи и непротестиращи, сред които:
Безплатно протестиращи и платени протестиращи (по каталог);
Протестиращи против правителството (п) – представителни;
Протестиращи, но обявили се за непредставени от представителите;
Артистично протестиращи и почитатели на по-директния, силов подход;
Непротестиращи, но подкрепящи протестите по принцип;
Непротестиращи естети, неудовлетворени от художествените качества на протестните пърформанси;
Протестиращи против протестите (т.нар. контрапротестиращи);
Нина Гергова и всички останали.
Последната ми е особено любима, откакто ден не минава без да потече от телевизора (интересно, за нея никой не пита кой й плаща, ама ако има такъв, да й помогне с по-неотложните нужди от подкрепата за Орешарски). Госпожата (или да й викам направо другарката) се афишира като член на групата „За нов обществен договор“ и е виден контрапротестор. На последната среща на правителството с „граждани” възкликнала спонтанно към премиера: „Кога ще свалите кадифените ръкавици и ще изкорените злото от корен?” Коренът на злото, естествено, са протестите. Освен това, наблюдателната другарка е забелязала, че всичко, което прави Министерски съвет не е достатъчно добре отразявано, затова министър-председателят трябвало да работи по-активно с медиите. Вероятно има предвид освен планьорките на телевизионните сутрешни блокове, „Дондуков” 1 да поеме и директното излъчване на централните новини, от Гранитна зала и с водещ Орешарски. Тъкмо да го видим най-после този човек.
А в крайна сметка, типично по нашенски, ще стане така, че едни протестират, а други ще осребрят протестите. Не злорадствайте, не става дума за арт-протестърите, забогатели до там, че да купят двайсетина кашона за „Берлинската стена” и да платят на „голата Свобода”. На тихия фронт настъпва цяла армия изнудвачи - синдикати, съсловия, браншове, бизнеси, зърно- и каквото там производители и изобщо всеки, който би могъл да изтъргува изгодно ако не подкрепата си, то поне не-съпротивата си срещу властта. Искай и ще ти се даде, речено е. А и не всичко е пари (овълчихте се покрай тия протести!) , властта има много благини за раздаване. Обаче за целта трябва да оцелее. И да актуализира бюджета, разбира се, за да осигури парите за неотложни нужди (макар че, „отложна” нужда май няма, нуждите не чакат- не случайно торлаците вместо отивам до тоалетната казват „отивам по нужда”). Лидерът на „Атака” Волен Сидеров заяви, че неговите депутати имат пълна свобода да гласуват за бюджета според своята съвест, без обаче да уточни имат ли съвест. (Вероятно защото за понятие от такъв ред ще му е нужна семиотична помощ от Лютви Местан.) Но фактът си е факт, властта се крепи на съвестта на „Атака”.
А залогът е голям, другари. Жълтата преса у нас и по света разкри, че причината за обществените сътресения са неподходящо съдбовно подреждане на планетите от Слънчевата система и извънземните. „Иностранците използват невероятните си умения да влияят от разстояние на човешката психика и провеждат следствен експеримент в собствен интерес”, съобщи сайтът lifestyle.bg като цитира сайта skandalno.net, който се позовава на свои си източници. Виждате ли, а вие си мислите, че Волен действа от само себе си. Чакайте да видите какво ще стане, като върнат Яне от профилактика. Ние сме убедени, че властта ще направи всичко възможно да защити народа от вредното екстратерестриално влияние. Затова именно реши да отложи цифровизацията - момчето от рекламата е разконспирирано като агент на иностранния експеримент. Запознати твърдят, властта ще контраатакува нашествениците с космически кораб от последно поколение БР432 („Бял рейс 42”) с 240 елитни десантчици на борда, а вместо „Излел е Дельо Хайдутин”, а в открития космос ще се излъчва „Деконструкция”.
………
* „Война на световете” e научно-фантастичен роман от Хърбърт Уелс, който описва марсианско нашествие на Земята. През 1938 г.Орсън Уелс излъчва радиопостановка по романа, под формата на новини и репортажи от мястото на събитието, която предизвиква масова паника.
 



Гласувай:
11



1. blackpredator - Ралица
15.08.2013 01:14
е попрекалила с „Кока-кола”-та...
цитирай
2. theeconomist - Бих казал
15.08.2013 08:11
с light..........
цитирай
3. miuenski - ВОЛЕН Е ПРЕКАЛИЛ С КОКАТА :) ИЛИ ...
15.08.2013 10:24
ВОЛЕН Е ПРЕКАЛИЛ С КОКАТА :)

ИЛИ КАКТО СЕ КАЗВА: "ЕДНА КОКА, ЕДНА КОЛА И ЕДНА ФАНТА!"
цитирай
4. turb04 - В редута я бях плюли много, а от какъв ...
15.08.2013 18:14
В редута я бях плюли много, а от какъв зор? Момичето е написало каквото си мисли.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexalexalex
Категория: Тя и той
Прочетен: 2428618
Постинги: 520
Коментари: 8560
Гласове: 3924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930